'Caramella' dedica el darrer dossier a "El foc a la festa"


Amb un dossier central sobre «El foc a la festa», la revista de música i cultura popular 'Caramella' -editada per Carrutxa, Solc i Tramús- arriba al seu número 20.

La revista inclou articles sobre l'evolució del foc festiu als Països Catalans en el context mediterrani, les festes de Sant Antoni, la Patum, les falles de l'Alta Ribagorça, el bestiari festiu de foc..., incidint en la problemàtica actual que afecta aquestes manifestacions festives, amb articles com «Adéu a la cordà? Un paradigma de progressiva reglamentació» o «Amb la pólvora a l'espatlla». La publicació vol contribuir, així, a un millor coneixement del valor patrimonial i la vigència de les festes –només uns quants exemples de les moltes que tenen lloc als Països Catalans– en les quals el foc és component indispensable.

En el sumari d'aquest número trobem també articles sobre músics com Carles Belda o Jaume Blanch lo Xato, o el festival Folk Sona, i sobre les ximbombades, l'alfàbrega i les festes populars o l'Any Amades, entre altres, a més de les ressenyes habituals de llibres i discos.

Amb motiu del seu desè aniversari, la revista inclou un DVD de regal sobre la festa de Sant Antoni a Artà.

Font: http://carrutxa.blogspot.com/2009/01/caramella-el-foc-la-festa.html

Imatge: http://cat.bloctum.com/spalomar/files/2009/01/caramella20.jpg

Vist a http://www.balldediables.org/

Comentaris

Anònim ha dit…
Tot un encert,que es parli del mon del foc en aquest numero,en tota la problematica de la normativa europea,es tot un ajut...
Anònim ha dit…
Ja ho se que no te res a veure, però es veu que hi ha un grup al Facebook amb mes de 5000 adherits al grup MANIFEST GRUPS DE FOC o quelcom semblant.

El 7 de Febrer tots i totes a fer escoltar la nostra veu a Berga!

Per cert, la colla montarà autocar?

Esperem que el nou Cap de Colla s'enrotlli!!!
Anònim ha dit…
Al Facebook ja n'hi ha 9000 d'adherits!

La batalla mediàtica ja està guanyada.