Sant Quirze de Besora: teatre nadalenc de qualitat amb segell propi



A la població osonenca de Sant Quirze de Besora es representen en aquestes festes de Nadal dues obres de teatre amb llarga tradició:

  • 'El Bressol de Jesús', de Frederic Soler Serafí Pitarra

Els Pastorets 'El Bressol de Jesús', també coneguts com a 'Garrofa i Pallanga', fa més de 100 anys que es representen a Sant Quirze de Besora. La lluita entre el bé i el mal, les aventures entre els peculiars pastors, una apassionada història d'amor,… tot això i molt més és el pretext final d'explicar el fet religiós del naixement de Jesús.

  • 'Nit de Reis', d'Apel·les Mestres

Conte musical dirigit a petits i grans que fa molts anys que es representa a Sant Quirze de Besora. Uns pobres boscaters tenen una inesperada visita: els Tres Reis de l'Orient. Un flabiol màgic farà canviar per complet la seva vida. Al final de la representació els Tres Reis repartiran regals per a tots els nens assistents.

La Junta del Teatre El Centre de Sant Quirze de Besora ha organitzat per aquestes festes a la seu de l'entitat tot un seguit de representacions dels "Pastorets" i del conte "Nit de Reis". Apunteu-vos les dates:


PASTORETS

  • Dijous 25 de desembre, a les 10 de la nit
  • Divendres 26 de desembre, a 2/4 de 6 de la tarda
  • Diumenge 28 de desembre, a 2/4 de 6 de la tarda

NIT DE REIS

  • Dimarts 6 de gener, a les 6 de la tarda
  • Diumenge 11 de gener, a les 6 de la tarda

Per a més informació i reserva de localitats: http://www.elcentre.gesbisaura.cat/ i 93 855 07 34

  • Fila 2 a 7: 675 30 09 69 (M.Carme)
  • Fila 8 a 14: 93 855 03 84 (Anna)

Font: http://www.osonaturisme.com/fitxers/Agenda/NadalOsona08.pdf

Imatge Pastorets: http://osonacomarca.com/images/uploads/reportatge/oc140p37f1.jpg

Imatge de Sant Quirze de Besora, de Javier Leiva, extreta de http://flickr.com/photos/catorze/2604616418/sizes/l/in/photostream/

Comentaris

Anònim ha dit…
Ara ja farà 107 anys que, any rera any, es representen Els Pastorets de l'escriptor català Frederic Soler, més conegut com a Serafí Pitarra.Una representació que ha esdevingut una tradició durant les festes nadalenques. Des dels seus inicis i fins a l'actualitat són moltíssimes les persones que, amb més o menys mesura, ho han fet possible. I és que des d'aquella petita col·laboració a l'ombra que ningú no veu a aquella participació més visible, qui més qui menys, s'ha implicat en aquest ritual teatral.
Potser, el petit gran secret de tot plegat és que fer Pastorets significa compartir unes agradables estones, relacionar-te amb un munt de gent, trobar l'escalf amb el caliu que genera aquesta activitat durant les fredes setmanes de tardor-hivern,....sigui com sigui, cada any la tradició es mecla amb la modernitat per tal de fer atractiu aquest espectacle i així renovar, redescobrir, reinterpretar una història amb un missatge de fons clar, com és el naixement de Jesús.
Una nova presentació inicial, una proposta diferent de la Fera infernal, i una representació especial el dia 28 de desembre són, entre d'altres, les novetats més significatives d'enguany. Evidentment, sense descuidar un bon treball d'interpretació, una bona col·locació de les masses de gent, una acurada il·luminació, maquillatge, vestuari, i en resum tots aquells petits ingredients que fan més gustós el pastís d'Els Pastorets.

VENDA D'ENTRADES:
Tel: 93 855 07 34
Mob: 675 30 09 69 (M.Carme) - Fila 2-7
Tel: 93 855 03 84 (Anna) - Fila 8-14
o també podeu consultar la web de l'entitat http://www.elcentre.gesbisaura.cat
O si voleu mirar fotografies de l'espectacle d'anys anteriors http://picasaweb.google.com/elcentresantquirze

___________________________
http://www.3cat24.cat/elmeu3cat24/foto/98644/Els-Pastorets-de-Sant-Quirze-de-Besora