Lliurament dels premis Dia de la Sardana 2008


La basílica de Montserrat acollirà dissabte a les 9 de la nit l’acte de lliurament dels Premis Dia de la Sardana que atorga la Federació Sardanista de Catalunya, per delegació de l’Obra del Ballet Popular. Aquests premis suposen el màxim reconeixement que s’atorga per la tasca en favor de la sardana i les danses tradicionals.

Els premiats es van anunciar el passat mes d’abril durant els actes de proclamació de Sant Climent de Llobregat, Ciutat Pubilla de 2008.

L’acte de dissabte comptarà amb l’actuació de la cobla La Principal del Llobregat.

LLISTAT DELS GUARDONATS PREMI DIA DE LA SARDANA 2008:

 Medalla al mèrit musical: ANTONI ROS-MARBÀ (músic, director i compositor).

 Medalla al mèrit sardanista: JORDI PUERTO PARRAMON (estudiós de la sardana)

 Medalla al mèrit cívic: MARINA ROSSELL.

 Medalla al mèrit en la dansa d'arrel tradicional: JORDI FOSAS COLOMER (president del Cercle de Cultura Popular i Tradicional Marboleny, de les Preses).

 Premi a la dedicació: RAMON AGULLÓ I TEIXIDOR, Les (Aran); PERE CLOTA RIU, El Masnou; MIREIA HERNÀNDEZ HERNÁNDEZ, de Sant Adrià del Besòs; CONSOL PÉREZ LÓPEZ, de Barcelona.

 Premi a la continuïtat: ESBART CATALÀ DE DANSAIRES, de Barcelona; JOVENTUT SARDANISTA DE MARTORELLES; UNIÓ DE COLLES SARDANISTES; PATRONAT SARDANISTA DE REUS; ESBART EGARENC DEL CENTRE CATÒLIC 'EL SOCIAL', de Terrassa.

 Premi a la promoció i la difusió de la sardana: FOMENT DE LA SARDANA DE BANYOLES; GRUP SARDANISTA MONTSERRAT (GSM), de Lleida; GRUP SARDANISTA MAIG, de Barcelona.

 Premi a iniciatives renovadores: AMICS DE LA SARDANA DE TIANA

 Premi als estudis sardanistes: JORDI MESTRES TEIXIDÓ, de Girona

 Premi a la comunicació: AGRUPACIÓ SARDANISTA 'L'IDEAL D'EN CLAVÉ DE LES ROQUETES', de Barcelona.

 Premi al treball discogràfic: COBLA SANT JORDI-CIUTAT DE BARCELONA.

Informació facilitada per la Federació Sardanista de Catalunya, premsa@fed.sardanista.cat

Imatge: http://obrasocial.caixacatalunya.es/osocial/idiomes/1/continguts/informe_activ/es/galeriadimatges/fvic/TrobSardanes2.jpg

Comentaris

Anònim ha dit…
seria possible organitzar quelcom de semblant que aplegués totes les colles de diables de Catalunya? alguna cosa així com el dia dels Diables...
Anònim ha dit…
ho veig difícil!
per fer una cosa així el primer és anar tots a l'una i el món diabler a hores d'ara no és precisament el millor exemple...