Llibres: '50 POEMES DE NADAL PER DIR DALT DE LA CADIRA', de Jaume Subirana


Aquí teniu un recull indispensable dels poemes i cançons que han marcat els nostres Nadals de tota la vida. Ideal per aprendre i recitar, petits i grans. Des de nadales tradicionals i poemes breus fins a Jacint Verdaguer, Salvat - Papasseit, Guerau de Liost...

En el pròleg, Salvador Cardús, afirma "a importància del domini de la paraula dita, i particularment de dir el vers de Nadal, es deu al fet que posa a prova un enorme conjunt d’habilitats extraordinàries indispensables per a la futura sociabilitat dels individus i les comunitats...". Efectivament, a casa nostra és ben viva la tradició d’associar les festes nadalenques amb el cant i, més en general, amb la paraula: a Catalunya cantem nadales, els poetes no han deixat mai d’escriure poemes amb el Nadal com a motiu i per Festes a moltes cases, al voltant de la taula, a l’hora de les postres els més menuts s’enfilen dalt d’una cadira per recitar "la dècima", normalment uns versos nadalencs.

Amb '50 poemes de Nadal per dir dalt de la cadira' la intenció ha estat triar i aplegar un bon grapat de nadales i poemes sobre el Nadal per oferir-los a escoles i famílies, a lectors i recitadors. Són poemes per ser apresos i dits (o llegits) a totes les edats: n’hi ha de ben simples o breus per als més petits, i també altres més extensos i menys senzills per als nois i noies o, per què no, per als adults que ens hi vulguem afegir. N’hi ha que potser ja sabeu de memòria, d’altres que us sonaran i molts que segur que no coneixíeu i que us sorprendran per l’enfocament, l’originalitat, l’humor o fins i tot l’autoria.
  • Editorial: Ara Llibres
  • Lloc i any de publicació: Barcelona, 2008
  • Preu: 12,95 euros
  • Pàgines: 96
  • Enquadernat: Tapa dura
  • Mides: 11 x 16 cm

Comentaris