Innocentada - Cervera prepara per la festa Major de setembre un torneig de llenyataires de primer nivell

NOTICIA PUBLICADA AMB MOTIU DEL DIA DELS SANTS INNOCENTS


A proposta de la regidoria de serveis municipals de la Paeria de Cervera, durant la propera festa Major del sant Crist, els dies 26 i 27 de setembre de 2009, es celebrarà a la nostra ciutat el 1r Torneig Internacional de Llenyataires 'Ciutat de Cervera'.

Aquest campionat -el de més prestigi entre els que es celebraran l'any que ve arreu del món-, comptarà amb la participació dels millors serradors dels sis continents, entre els que s'hi compta el nostre ajuntament, amb les magnífiques tallades d'arbres a la Pèrgola i la plaça santa Anna com a obres més destacades dels darrers anys.



La competició tindrà lloc a les extenses regions boscoses de l'altiplà de la Segarra conegudes com el parc Mas Duran i el Mas Solsona, i es desenvoluparà en tres modalitats:
  • a l'americana, amb serra mecànica de l'Amazones, i on es tracta de tallar al llarg de tot un dia el major nombre d'arbres possible,
  • a l'escocesa, amb destral model 'William Wallace', amb la cara pintada al gust, el cul a l'aire i cridant com uns posseïts,
  • a la cerverina, amb serra mecànica, sense estar-se de romanços, i liquidant els arbres teòricament 'engripats' del centre de la ciutat.


Pels dies anteriors a la celebració del torneig, durant la setmana cultural de l'Isagoge, s'han programat tot un seguit d'activitats relacionades amb el món de la destral i la serra mecànica, d'entre les que destaquen la projecció de la película de l'any 1974 "La Matanza de Texas", una exhibició dels millors 'aizkolaris' del País Basc, o el reconegut curset de bricolatge "Com fer-te el menjador de casa amb la serra mecànica".

A Cervera ho tallem tot! ... menys el bacallà!!!


Dibuix, a http://www1.istockphoto.com/file_thumbview_approve/2800039/2/istockphoto_2800039_woodcutter.jpg

Fotografia, a http://www.asplundh.com/presskit/First%20Power%20Saw.jpg

Comentaris

Anònim ha dit…
fa uns anys per la fira de sant Isidre va passar alguna cosa semblant a la Pèrgola amb algun arbre que es va tallar per encabir-hi la carpa. fins i tot va haver algun acte de protesta...
Anònim ha dit…
Jo participaré amb una altra modalitat. A la modalitat RAYO!!!

Armat amb una destral i carregant contra els arbres estirats a terra (com si fossin uns cables) JAJAJAJA
Anònim ha dit…
en temes de llenya nosaltres també tenim alguna cosa a dir!
Anònim ha dit…
El fet de tallar el cable elèctric amb una destral, va ser -tot i les nombroses especulacions que ho atribueixen a vandalisme- un acte reivindicatiu per tal de fer encís a una festa major sostenible. Poguent fer les els actes de la festa major amb llum de dia no veig per què s'ha de malbaratar l'electricitat en una il·luminació del tot innecessària.
Per una Segarra ecològica i sostenible, bon cop de destral !!
Anònim ha dit…
no estic segur que el tall de llum fos per la festa major, m'assembla que va ser per l'Aquelarre!
Anònim ha dit…
Merci Jaume primer, tens tota la raó del mon. Ha estat un petit lapsus.