El fet diabler a Internet: la web del BALL DE DIABLES DE TARRAGONA





El Ball de Diables de Tarragona remunta les seves arrels a l'any 1426. El vestuari utilitzat actualment, dissenyat l'any 1993, està inspirat en l'antic abillament diablesc del camp de Tarragona. Per altra banda, la indumentària de l'Arcàngel Sant Miquel agafa com a model la de l'estàtua barroca que d'aquest salvaguarda la Catedral de Tarragona. Des de la seva recuperació, la participació dins del calendari festiu tarragoní té la seva màxima expressió dins del marc de les festes de Santa Tecla, el 23 de setembre, tot i que també apareix per Carnaval i per la nit de Sant Joan.



La web del Ball de Diables de Tarragona s'organitza en els següents apartats:
  • Ball de Diables (parlaments, història i actuacions)
  • Ball de Diables Infantil
  • L'Àliga de Tarragona
  • Actualitat
web del Ball de Diables de Tarragona: 
http://www.diablesdetarragona.com/

Comentaris

Anònim ha dit…
La web està força bé, però en alguns apartats dóna la impressió que fa un parell d'anys que no s'actualitza. Personalment destacaria l'apartat de parlaments, amb els versots del ball parlat de les festes de Santa Tecla i el testament de S.M. Carnestoltes que llegeix Llucifer al final del Carnaval.
Anònim ha dit…
Una molt bona colla de diables,malgrat que tenen un "ego" molt gran.
Un any van vindre per l'aquelarre(l'any de l'opera rock),i no van deixar molt bon regust de boca...
Anònim ha dit…
Ans el contrari que els diables del Vendrell(colla centenaria també)quan van venir per l'aquelarre ara fa uns anys,eren molt humils,molt bona gent!