'SERRALLONGA', exhaurit!



L’adaptació a còmic del telefilm de TV3 'La llegenda del bandoler Serrallonga' s’exhaureix als pocs dies d’arribar a les llibreries

Ediciones Glénat tenia esperances de que aquest pogués ser un dels títols de producció pròpia en català que millor funcionés al mercat, però les seves expectatives s’han quedat curtes: Serrallonga , l’àlbum de còmic escrit per la Niki Navarro i dibuixat per en Quim Bou, adaptació de la TV movie de títol homònim que recentment s’ha estrenat a la Televisió Autonòmica catalana , ha exhaurit la seva primera edició en les gairebé dues setmanes que porta a la venda.

Aquest fet suposa un èxit sense precedents al camp de l’adaptació del setè art al novè en el marc del mercat nacional: s’ha de tenir en compte que aquest àlbum només s’ha publicat en llengua catalana, i per tant, haver venut tota la seva edició en aquest temps rècord significa una gran fita.

A l’esmentat èxit no és aliena l’excel·lent qualitat de l’adaptació: en poques ocasions aquest tipus de productes es considera una mica més que un mer tràmit de marxandatge concebut per tal de promocionar el producte principal (en aquest cas, la pel·lícula). Tanmateix, en el cas de Serrallonga el còmic, tant la seva guionista com el seu dibuixant van invertir un enorme esforç perquè l’obra se sostingués per si mateixa.

I a fe nostra que ho han aconseguit! Felicitats, autors!

Imatge extreta de http://blog.guiadelcomic.es/2008/11/el-cmic-de-serrallonga-agotado-el.html

Text extret de http://www.glenat.cat/

Comentaris

http://gegantsdecervera.blogspot.com/2008/11/visca-la-terra-mori-el-mal-govern.html
Anònim ha dit…
Els mites catalans els em de fer herois!

Serrallonga sempre serà el nostre Robin Hood!
Anònim ha dit…
sens dubte, la sèrie de televisió també hi dóna un cop de mà
Anònim ha dit…
Mitica cançó que cantava quan era un Kumba:Torna,torna Serrallonga...
Anònim ha dit…
Mítica cançó dels Esquirols que ha estat darrerament versionada pels Mesclat, i també per l'acordionista Carles Belda i els Badabadoc!!!

Diu així:

Del cor de les Guilleries
sortirà un gran espetec
que en faran ressons de guerra
les parets del Tavertet.

Des de el Sau a la Cellera
des del Far, als Matagalls
el trabuc d’en Serrallonga
tornarà als amagatalls.

Tonra, torna, Serrallonga,
que l’alzina ens cremaran
que ens arrencaran les pedres,
que la terra ens robaran.