L'estudi de gravació del Centre Artesà Tradicionàrius, en marxa


El Centre Artesà Tradicionàrius ofereix des d'aquesta temporada el servei d'enregistrament d'àudio digital multipistes. El sistema, construït sobre plataforma Nuendo a disc dur, s'integra a la xarxa digital amb la qual funciona la sonorització del teatre, la qual cosa permet enregistrar també actuacions en directe.

Les noves instal·lacions d'aules insonoritzades a la planta subterrània actuen també com a estudis de gravació, i d'aquesta manera es permet una versatilitat total pel que fa als formats en què l'artista vulgui fer les sessions de gravació. Alguns exemples: Es pot gravar un concert amb públic i remesclar-lo posteriorment, amb la possibilitat de punxar -o afegir-hi- els instruments que calgui. Es pot enregistrar un grup que toca alhora en espais diferents, perfectament aïllats uns instruments dels altres. Es pot enregistrar els instruments un per un, no simultàniament. O bé per seccions, etc. De fet, gairebé tot el C.A.T. es pot convertir virtualment en un enorme estudi d'enregistrament gràcies a la nova xarxa digital d'àudio i dades.

Ara ja hi ha artistes que n'estan fent ús, i aviat el C.A.T. farà pública informació més detallada respecte a les característiques del sistema i les possibilitats del servei. Es pensa especialment, com pertoca en aquest cas, en els artistes de músiques d'arrel, amb una cura especial pel so dels instruments acústics que s'usen en aquest gènere, que no sempre corresponen exactament als cànons que les músiques comercials i de consum massiu imposen.

Font: butlletí informatiu 'L'Artesà', suplement de la revista 'Sons', i editat pel Centre Artesà Tradicionàrius, núm. 71, nova etapa, novembre-desembre 2008

Imatge: http://www.reproducciones.com/wp-content/imagenes/triana_mesa.jpg

Comentaris

Anònim ha dit…
què és això de la plataforma nuendo???
Anònim ha dit…
Nuendo es un programa de gestió d'audio avançat i postproducció musical. Vindria a ser com un estudi de gravació dins de l'oridnador.