La Missa del Gall de TV3 es transmetrà des de Cervera després de la negativa del bisbe de fer-ho des de la catedral de Solsona



El bisbe de Solsona, Jaume Tresserra, ha rebutjat l'oferiment de TV3 de transmetre la Missa del Gall d'aquest any des de la catedral de Solsona. Això ha provocat el malestar d'alguns solsonins, que consideren que la catedral, tot i ser patrimoni de l'Església, també és patrimoni de Solsona, i creuen que hauria estat una bona ocasió per projectar la ciutat i la seva catedral a Catalunya. Finalment, la Missa del Gall es retransmetrà des de Cervera, des de l'església de Santa Maria, segons informa el canal de notícies de Televisió de Catalunya 3cat24.cat.

L'alcalde de Solsona, el Xavier Jounou, també s'ha reunit amb Treserra, per fer-li arribar el malestar dels solsonins. Segons l'alcalde, "la catedral i el seu conjunt arquitectònic, amb el Museu Diocesà inclòs, són propietat de qui són, però sentimentalment i patrimonialment són dels solsonins, ja siguin creients o no".

Font: http://comunicacio.e-noticies.cat/el-bisbe-de-solsona-veta-tv3-23275.html

Imatge: transmissió de la Missa del Gall el 24/12/2005, des de la catedral Nova de Lleida, a http://www.bisbatlleida.org/noticies/not-05/not051224.htm

Comentaris

Anònim ha dit…
Llarga vida al bisbe Tresserra!
Anònim ha dit…
el que seria la conya és que ara el bisbe vingués a presidir la missa del gall de Cervera!
Anònim ha dit…
UNA NOVA OPORTUNITAT DE LLUIR LA NOSATRA MAGNIFICA "CATEDRAL" QUE TINDRIA QUE SER PATIMONI DE LA HUMANITAT POR LO MENOS JEJEJE, LA VERITAT ES QUE ES UN MONUMENT MARAVELLOS.
Anònim ha dit…
Jo, si no us sap greu, ho veig com lo de la presó. La gent de la Segarra no la volieu, i ens la vam quedar nosaltres. I ara en canvi a vosaltres us passa el mateix amb això d'aquesta missa que es farà a la tele. A Solsona no la volen, i us ha caigut com un regal del cel, i mai millor dit en aquest cas. A vegades, la loteria ens toca a uns, i altres vegades, toca a uns altres. Una cosa va per l'altra.
Anònim ha dit…
Targarí em sembla que t'etivoques.
La misa del Gall nomès es un cop a l'any, hi assisteix qui vol i promociona Cervera a Catalunya, cap a possitiu, al ensenyar les pedres tant importants que tenim en aquest poble.

La presó era impossada en un nucli de població de 100 habitants, en una comarca que poc presos tenim i es un "edifici" que genera por a la població.

La presó es com el segarra-garrigues, com sempre donant l'esquena al territori per la puta pela.

En fi, no crec que sigui lloc per discutir, ni de la presó ni del segarra-garrigues.

Promoció com aquesta, a la Segarra ens en falta un piló.
Anònim ha dit…
No és la primera vegada que TV3 va a Cervera.
La Maripau em sembla que també se'n va endur un 'bonic' record nadalenc de Cervera.
Per cert, hi ha instal·lada alguna càmera del temps a la capital segarrenca?
Anònim ha dit…
No hi ha cap càmara.
Pel que em van dir, als "senyors" de l'ajuntament no els hi va donar la gana posar-la perque el manteniment valia uns 1000€ a l'any.
Anònim ha dit…
Em sembla que molts dels que llegim aquest bloc... no assistirà a la Missa del Gall! O potser aquest, perquè ve la tele, sí que hi anirem?
Anònim ha dit…
A mi hem sembla bé que els "senyors" de la l'ajuntament no malgastin els "meus diners" en el manteniment de la camara del temps,a més pel que hem consta val més de 1000 euros mantindre-la.
Hi ha coses més importants on invertir aquests diners,a més,ja tenim home del temps!
Anònim ha dit…
Em sembla que possar-la val 7500€ mes 3500€ de manteniment l'any.
Jo tampoc la instalaria.
Anònim ha dit…
Això es una pasta indecent,pels temps que corren...
Anònim ha dit…
Veritablement potser son diners per una càmera, però més diners s'han gastat en el castell, muralles i en la cúpula dels 20 millons d'euros...
Anònim ha dit…
Viiiiiiiisca la demagògia !
Anònim ha dit…
Però no es pot comparar el sostre aquell de cal collons amb les obres al teu poble, que es queden aquí i són per ensenyar-ho a tothom. Tot el que sigui arreglar pedres de Cervera ho trobo molt positiu. valgui 5 o 50 sempre quedarà pel poble.
Anònim ha dit…
Quan van construír la Sagrada Familia la comparaven amb una mona de pasqua.
Quan construïen la Pedrera els hi semblava un aparcament de Zeppelins.
Avui Barcelona explota i viu turísticament de la marca "Gaudí".
L'altre dia llegia comentaris de crítics d'Art al diari i la gran majoria no gosaven a donar una opinió de l'obra, deien que no es port opinar d'una obra d'art si no la veus "in situ", hi estic d'acord. Pel que s'ha vist en fotografies i coneixent la trajectòria artística del Barceló, la trobo una obra interessant. Una altra cosa és dubtar de si era necessari gastar tants diners. Segons sembla la ONU, uns anys abans havia fet una crida als països membres perquè aportessin idees i € per la decoració de l'espai.
Per mi és un orgull que un mallorquí, hagi estat l'encarregat de realitzar-ho.
Anònim ha dit…
El 33 retransmetrà la missa del gall des de Cervera
____________________________________


Televisió de Catalunya retransmetrà aquest any la missa del gall des de l'església de Santa Maria de Cervera. La tradicional cerimònia nadalenca de la nit del 24 de desembre s'emetrà pel 33, en directe, a partir de les dotze de la nit.

La missa estarà presidida pel rector de Santa Maria, mossèn Antoni Bonet, i en l'apartat musical la celebració tindrà la participació de la Coral Lacetània, dirigida per Rosa Puig. Santa Maria de Cervera és una col·legiata gòtica del segle XV i està declarada bé cultural d'interès nacional.

La transmissió de la missa anirà a càrrec de Francesc Rosaura, amb la realització d'Antoni Janés.

_____________________________
http://www.tv3.cat/actualitat/120564