Guissona recupera 'els Pastorets'


Després de 15 anys sense fer-se en aquesta vila segarrenca, Guissona podrà tornar a gaudir aquest Nadal amb l'escenificació dels tradicionals 'Pastorets'. I això serà possible gràcies a la colla castellera dels Margeners de Guissona, doncs seran un bon grapat dels seus membres els que faran possible la seva posada en escena.

La versió que veurem representada, però, no serà la 'tradicional' de Guissona, sinó que s'ha optat per la més que coneguda i arreu representada de Josep M. Folch i Torres (Rovelló i Lluquet).

Molta sort! ... i com diuen els actors -amb perdó-, 'molta merda' per a tots!

Font: revista 'Segarra Actualitat', novembre 2008

Imatge: http://www.sentmenat.com/imatges/20071220_pastorets.jpg

Comentaris

Anònim ha dit…
Boníssima notícia!
Anònim ha dit…
No se si el president dels Margeners i la nostra diablessa del ball parlat, seran alguns dels actors d'aquests Pastorets...
Anònim ha dit…
Salut Cris,

Prou em va costar apendre'm el paper de Diablessa,...acabaria fent un poti-poti entre Rovello i Diablesa.... ;-)
Anònim ha dit…
a més a més no quedaria massa bé cagar-se amb l'ajuntament o dir segons quines coses enmig dels pastorets, oi?
Anònim ha dit…
Es comenta que la versió que es representarà no serà l'autòctona que es solia representar a Guissona. Una veritable llàstima. La globalització ha arribat fins i tot als nostres teatres i tradicions més locals.
La pròxima què serà?, les carametlles al ritmet del regueton ??
Anònim ha dit…
a Cervera un any o dos es va fer allò de les garrofes, on també es feia crítica social, encara es fa?
Anònim ha dit…
Ben mirat, no estaria malament de deixar anar alguna que altra veritat al mig de la representació... ja se sap que els pastorets -al igual que el ball parlat- sempre han estat més pel populatxo que per la classes benestant, i al poble se l'ha de tenir informat del que es cou al consistori :-)
Anònim ha dit…
Ja fa un mes que s'han iniciat els assajos i estan anant força bé: els actors i muntadors en tenen moltes ganes.
Tinc entès que la intenció de cara a l'any vinent és recuperar la peça tradicional (Bato i Borrego). Espero que sigui així! Els Pastorets de Guissona és una peça que a base d'anar introduint diàlegs i expressions pròpies del parlar de Guissona va convertir-se en única. Abans de deixar-se de fer portava representant-se des del segle XIX.
Ah,Cris, el "president" sí té un petitet paper als Pastorets, i precisament al costat d'un noi de Cervera!
Anònim ha dit…
Cony!això serà digne de veure,endavant.
Sens dubte l'exit està garantit!
Anònim ha dit…
Un noi ja crescudet però baixet!!
Anònim ha dit…
a cervera fa anys que es fan les garrofes (cançó on es retreuen fets exepcionals, amb humor,sobretot de l ajuntament i també dels cerverins) als pastorets
Anònim ha dit…
pero a l´infern de cervera tenim una cosa que potser a guissona no hi ha. Un pere botero exportat de la regidoria de festes de l ajuntament!
Anònim ha dit…
quin pere botero de la regidoria de festes???
Anònim ha dit…
jajaaj ostia és veritat!! L'any passat, als Pastorets de Cervera, el Pere Boteo el regidor de Festes, Jaume Carcassona! Per cert, les seves intervencions van causar riatlles entre el públic!
Anònim ha dit…
Lo de les Garrofes,es va fer un concurs que promocionava el Grepp,en la mitja part dels seus pastorets s'entregaven els premis(per fer l'alternativa als premis del concurs de pessebres que es donaven als pastorets del Brot Escenic,per cert,una epoca de gran rivalitat teatrera a Cervera),i d'alló a quedat les tres o quatre garrofes que diuen als pastorets del Grepp.
Anònim ha dit…
Coques,el noi de Cervera a que et refereixes,es Margener o un artista invitat?
Anònim ha dit…
Pciat: és margener. De fet, pràcticament tots els que hi intervenen ho són.
Anònim ha dit…
I a Cervera, quants pastorets tindrem enguany? 0, 1, 2...
Anònim ha dit…
Els del Grepp segur,si més no s'estan fen els assajos,hem sembla que seguiran fen els nostres pastorets,o sigui els del Ramon Turull...
Anònim ha dit…
Pastorets Rosa de Betlem de Ramon Turull,els del buti i el farra,i el del llaaaaamps i reeeeeetrons,reeeeeetrons i rellaaaaaamps.
Els "nostros" pastorets,sempre els he trobat son genials!
Anònim ha dit…
Voleu dir que s'han editat mai els pastorets de Ramon Turull, "La rosa de Betlem"??? Jo mai he vist el llibre a cap llibreria. Estaria bé que es pogués comprar. Podria ser un molt bon regal de Reis!!!