El patrimoni cultural català, a Internet



Una nova web posa a l'abast de tothom els tresors culturals de Catalunya.

La pàgina aprofita les noves eines digitals, de manera que, per exemple, permet localitzar els monuments catalans utilitzant Google Maps, o sobrevolar-los per mitjà del Google Earth.

També permet visitar de manera virtuals els principals museus i monuments de Catalunya i fer un recorregut pels 7 conjunts catalans declarats Patrimoni Mundial de la UNESCO.

A més d'això, el lloc disposa d'un servei de televisió per Internet, Patrimoni.tv, i d'un canal a YouTube amb vídeos relacionats amb el patrimoni cultural, com la tornada de l'Esculapi a Empúries, la restauració d'un castell o el trasllat d'un quadre restaurat.

També ofereix una àmplia galeria de fotografies que es poden descarregar a l'iPod, i una comunitat virtual, el Pat.club, de la qual poden formar part totes les persones interessades en el tema, i, com si amb tot això no n'hi hagués prou, el portal també allotja un apartat de blocs, agenda i notícies, ofereix concursos i jocs i presenta una secció sobre descobertes i curiositats del patrimoni cultural català.

Per a més informació: http://www.patrimoni.gencat.cat/

Font: butlletí 'Info Catalunya', núm. 16, setembre 2008, editat per la Generalitat de Catalunya

Imatge: http://www.directe.cat/imatges/patrimoni.jpg

Comentaris