25 anys d'Associació d'Amics de la Música




Després del gran concert inaugural del XXI Cicle de Concerts de Tardor amb el 'Carmina Burana' de Carl Orff i que pràcticament va omplir el Gran Teatre de la Passió de Cervera amb l'Orquestra de l'Acadèmia del Gran Teatre del Liceu i la Polifònica de Puig-reig, dirigits per Guerassim Voronkov, és hora de posar el punt i final al 25è aniversari que compleix l'Associació d’Amics de la Música.

El passat 22 de novembre tingué lloc la presentació del llibre '25 anys de música a Cervera – Memòria Gràfica' que ha escrit l’Associació, amb escrits de Narcís Saladrigues, Estefania Balcells, Santi Riu i la coordinació d'aquest últim.

El llibre, que repassa àmpliament la creació d'aquesta entitat (que enguany arriba gairebé al miler de carnets), la seva primera junta, l'adquisició del primer piano de cua, la inauguració de l'auditori, la relació amb el conservatori i l'agrupació coral, el curs i festival internacional d'estiu... acaba amb un apèndix on es pot observar el llistat complet de totes les activitats que aquesta entitat ha dut a terme. Amb més de 150 fotografies, gràfiques, diversos programes i un text amè, l'associació s'enorgulleix àmpliament de repassar els més de sis-cents concerts organitzats.

Si bé l’activitat musical és una dels trets característics de la ciutat de Cervera, és bàsicament gràcies a l’Associació que es gaudeix d’una programació estable –amb els cicles de tardor, Nadal, Primavera i el Festival d’Estiu-. I fent memòria del que s’ha fet durant aquests anys hom queda àmpliament impressionat que amb els escassos mitjans econòmics que es disposa s’hagin pogut fer concerts tan memorables i disposar d’intèrprets certament rellevants.

Esperem que amb aquest llibre hom pugui observar la ingent activitat d'ençà de la creació de l’Associació l'any 1982 i pugui tenir un bon record visual de tants concerts memorables que ens han deixat una grata impressió.

Santi Riu

Comentaris

Anònim ha dit…
Li falta molta imaginació i menys endogamia (25 anys d'endogamia) a l'Associació de la Música.
El Gleusteen i l'Ordroneau que són bons músics els hem sentit fins a la sacietat.
I el que convé és més dialeg amb les altres entitats musicals de la ciutat. No és normal que en un any es faci dos cops els Carmina Burana. Per cert la Polifònica de Puigreig ja no és el que havia estat ni de bon tros.
Així que menys crítiques a la Paeria i a espavilar.
Anònim ha dit…
Libre altament recomanable,no es fa cada dia 25 anys d'una entitat,moltes felicitats.
Anònim ha dit…
Ah i més equanimitat.
L'Orquestra Julià Carbonell ha tocat a Cervera enèsimes vegades sota els auspicis de l'Associació. Per què el Cor de Cambra de l'Auditori Enric Granados de Lleida, una formació dirigida per un cerverí i en la que hi canten set cerverins més i que ha esdevingut un dels millors cors del país, en deu anys encara no hi ha actuat mai ?
No és de l'interès de l'Associació ?
Anònim ha dit…
Estic totalment d'acord en l'ultim comentari,però no es pot negar la excelent tasca feta en aquests 25 anys de l'associació,pel molt bon nivell dels concerts i audicions.
Que es pot millorar,com tot en aquesta vida,si...