'Quan plovien bombes'


En el marc dels actes commemoratius dels bombardejos a Catalunya, la Direcció General de la Memòria Democràtica ha organitzat la itinerància de l’exposició QUAN PLOVIEN BOMBES per Catalunya i per Itàlia.

L'exposició es va inaugurar el febrer de 2007 al Museu d’Història de Catalunya amb l’objectiu de recuperar la memòria dels bombardeigs sobre Barcelona i retre homenatge a les víctimes i a la resistència ciutadana.

La mostra està formada per 4 àmbits: 'Trànsits', que contrastava la vida quotidiana de la Barcelona actual amb el subsòl que amaga, una xarxa de més de 1.450 quilòmetres; 'La ciutat sota les bombes', que mostrava les conseqüències dels atacs; 'Teixint la supervivència', que descrivia la reacció ciutadana a la barbàrie i 'Propaganda i contra-propaganda: veritats i mentides', entorn el factor propagandístic durant la guerra.

Ara podem trobar aquesta exposició fins el dia 8 de desembre al Museu Comarcal de Cervera, on, a més, es recull divers material documental sobre els bombardeigs a la nostra ciutat.



Fonts: http://www.barcelonabombardejada.cat/ i butlletí municipal 'Paeria', octubre 2008

Article del Jordi Oliva sobre el bombardejos a Cervera, a la revista 'Segarra Actualitat', núm. 143, octubre 2008

Imatge de Barcelona, a http://blocs.xtec.cat/cienciessocials/archives/205

Comentaris

Anònim ha dit…
Veure aquestes imatges et fica la galina de piel.

Feixistes i nasis mai mes!