'La gent dels pobles' sustenta la cultura catalana



La gent que viu en localitats amb una població inferior a 10.000 habitants sustenta els mitjans de comunicació i la producció cultural que es produeix en català, segons el darrer Baròmetre de la Comunicació i la Cultura. Són, doncs, els catalans que viuen en pobles els principals consumidors de diaris, revistes i concerts en català.

Per exemple, dels diaris que es llegeixen a Barcelona, només un 16% són en català, mentre que en els municipis petits la premsa catalana representa la meitat de lectures diàries. Respecte les revistes, només el 14,5% de les publicacions llegides a la capital catalans són en català, índex que augmenta fins el 56,6% en el cas de les poblacions menors de 10.000 habitants. Per això, és en el camp de la premsa local i comarcal on es concentra la major oferta de productes escrits en la nostra llengua.

Respecte els concerts, només el 7,1% dels barcelonins els darrers tres mesos han assistit a un concert en llengua catalana, mentre que en els pobles aquest índex arriba al 36,3%.

Imatge: http://www.productesdelaterra.cat/arxiu/images/antiga/adh/adh046.gif

Font: http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/la_gent_dels_pobles_sustenta_la_cultura_catalana_28806.php

Comentaris

Anònim ha dit…
realment és així de trist! sols cal donar un tomb pel carrer de les grans ciutats del país...
Anònim ha dit…
I a més a més es la gent mes autèntica i la que ha sabut transmetre de pares a fills la saviesa del taranà català i la seva cultura.