10 anys del 3 de 10!



L'any 1998 el Minyons de Terrassa van descarregar per primer cop en aquesta colla castells com el pilar de sis, el pilar de set amb folre i el quatre de vuit amb agulla. Però això no fou tot.

El 25 d'octubre d'aquest mateix any els Minyons descarregaven per primer cop durant el segle XX el quatre de nou net o sense folre, un castell mític considerat per molts el castell tècnicament més difícil que s'ha descarregat en tot aquest segle.

Però l'afany de superació i el treball de la colla no van acabar aquí, i en una diada històrica, el 22 de novembre de 1998 van descarregar per primer cop un castell mai vist fins aleshores: el tres de deu amb folre i manilles, un colós que fins avui en dia no ha descarregat cap altra colla.

I aquest dissabte -amb els Margeners de Guissona, entre d'altres convidats- ho volen celebrar. Per molts anys!

Font: http://www.minyons.org/

Comentaris

Anònim ha dit…
Com m'agrada aquesta noticia...
Anònim ha dit…
Impressionant la imatge!

Tardarem anys a veure descarregar aquest castell!!!
Anònim ha dit…
Pel peixater:

"Tardarem anys a veure descarregar aquest castell!!!"

Aquest castell s'ha descarregat 2 cops de la mà de Minyons de Terrassa, i carregat uns quants cops per Minyons de Terrassa, Castellers de Vilafranca i un cop per la Colla Vella dels Xiquets de Valls
Anònim ha dit…
per l'informat:

em referia a què tardarem anys a veure de nou com es descarrega

el darrer cop que es va descarregar va ser l'any 2002... i ja han passat uns quants anys

tardarem anys a veure'l com alguna colla el torna a descarregar, ja ho veuràs company!
Anònim ha dit…
Per tots:

I sembla fàcil de fer-lo! Recordeu Peixaters? un 2 de 12 i cap reconeixement públic.
Anònim ha dit…
els Margeners han repetit a Terrassa l'actuació de la setmana passada a Tarragona, la millor de la seva història: 5d7, 4d7a, 3d7a, p5
Anònim ha dit…
Margeners es reafirmen

Terrassa va veure aquest dissabte com la colla castellera de la Segarra repetia la millor actuació de la seva història en un acte tant significatiu com el 10è aniversari del primer 4d9 net descarregat del segle XX.

Margeners van començar descarregant 5 de 7 que va haver de treballar a la banda del tres sobretot durant la descarregada. En segona ronda, i després de desmuntar el primer peu, van tirar amunt un 4 de 7 amb agulla, força estirat a nivell de terços però sense més complicacions, que va deixar un pilar molt parat. En tercera ronda van enlairar un 3 de 7 amb agulla, castell que els de la camisa marró van repetir per evitar polèmiques, ja que l'enxaneta del pilar va baixar abans que es deixéssin anar els segons. El fet que els dos castlls fóssin molt seguits va fer que, degut al cansament, el segon bellugués força més que el primer, sobretot a nivell de segons i terços. Per acabar l'actuació, van descarregar un pilar de 5.

Minyons de Terrassa, que actuàven com a amfitrions van començar l'actuació descarregant un 5d8 que van haver de lluitar. En segona ronda afrontàven un dels plats forts de l'actuació, el 3 de 9 amb folre, que es va descarregar sense massa complicacions, i per acabar van plantar un 4 de 8 amb agulla, castell que enguany han recuperat. A més a més, van ficar la cirereta al pastís en la ronda de pilars, quan van descarregar un pilar de 7 amb folre.

L'altra colla convidada, els Castellers de la Vila de Gràcia, no van tenir tanta sort, ja que tot i començar amb un 5 de 7 molt quiet, a segona ronda només van poder carregar el 2 de 7. En terçera ronda van descarregar un 4 de 6 amb agulla de tràmit, i van tancar l'actuació amb un pilar de 5.

La pròxima actuació de Margeners de Guissoan serà el proper diumenge 2 a Lleida, a la diada dels Castellers de Lleida, on també actuaràn, a part de als amfitrions i dels Segarrencs, els Castellers de Sabadell.

Eric Santesmasses
Anònim ha dit…
Èric, per quan el 2 de 7 ?
Anònim ha dit…
yahoo.es???

que no sabeu que ja tenim .cat!!