'TARASCA': una 'big band a la catalana' amb nom de bèstia cerverina


'Tarasca' és la versió golfa de la cobla Lluïsos de Taradell. Una formació tradicional ampliada creada el 1999 i que pretén normalitzar el timbre de la cobla.

'Tarasca' és, de moment, la única cobla que es dedica exclusivament a fer ball i animació. Uns gèneres que, essent interpretats per una cobla, prenen una sorprenent plenitud. I es que quan comença l'espectacle de 'Tarasca', la cobla del ball, l'escenari s'omple amb 13 músics tocant instruments "de carrer", uns instruments dissenyats per fer-se sentir ben lluny. Hi ha qui considera que aquesta formació és una "Big Band" a la catalana.

Amb els 10 instruments de vent de la cobla, un baix elèctric, una bateria i un kit de percussió ètnica; l'espectacle de 'Tarasca', la cobla del ball, no pot rebre cap altra descripció que no sigui "Canya, canya i més canya". 'Tarasca', en les seves actuacions, s'entrega plenament al públic. L'únic objectiu d'aquesta cobla és fer suar la samarreta dels balladors. 'Tarasca', la cobla del ball, explota la vessant més popular de la tradicional catalana.

Tot i que el repertori de 'Tarasca', la cobla de ball, hi podem trobar tot tipus de ballables, les danses d'arrel tradicional són les que entren més bé en la tímbrica de la cobla. De tota manera els espectacles de 'Tarasca', la cobla del ball els forma un repertori elèctric on hi podem trobar des de un Ball Pla fins a una Sardarumba, passant per els Xotis, la Java o un Hassapiko.

Ja ho sabeu. Quan penseu en la Tarasca de Cervera, la nostra estimada bèstia de la Colla Infantil, penseu que també hi ha una grup musical que es diu així. I és que el món és tant petit...

Imatge: http://www.amuntproduccions.cat/images/tarasca.jpg

Per a més informació: http://www.tarasca.net/

Font: http://www.amuntproduccions.cat/tarasca.html

Comentaris

Anònim ha dit…
estarien bé per la festa de la colla!