Diada castellera de sant Fèlix 2008: victòria de Vilafranca el dia que tots guanyen

Gamma extra per a tothom! El món casteller va viure ahir la seva gran festa amb milers d'aficionats que omplien a vessar la plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès, l'escenari mític, per veure actuar les quatre millors colles del moment. Valia la pena ser ahir a Vilafranca, l'espectacle s'ho va valer, va comptar amb tots els ingredients propis de la castellística aspra i combativa i va deixar un saldo espectacular de set castells de gamma extra repartits entre les quatre formacions actuants, amb un protagonisme principal per als Castellers de Vilafranca.

Els amfitrions van ser els grans triomfadors en el balanç global de l'actuació. Decidits, molt concentrats i extremadament motivats, els verds van tornar a ser un col·lectiu de gent molt potent, però cal dir que la diada va deixar un gust de triomf, de victòria, per a tots.

(...)

Menció a part mereix en tota aquesta història el paper representat per la Colla Joves Xiquets de Valls, la qual es va acabar apuntant la segona actuació més valorada (comptabilitzant els tres millors castells) amb un descomunal 5 de 9 amb folre [vídeo sota aquestes línies]. Quina passada! Val a dir que costava una mica de creure que la Joves hagués estat capaç de preparar un castell d'aquesta envergadura -que la colla havia carregat en dues ocasions en tot el seu historial- per al dia d'ahir i, fins i tot, quan va començar a muntar el seu peu multitudinari, feia la sensació que l'aventura acabaria abans d'hora.



Per llegir l'article complert de Joan Beumala al diari Avui: http://paper.avui.cat/article/societat/137909/vilafranca/guanya/la/diada/sant/felix.html

Comentaris

Anònim ha dit…
Jornada castellera històrica a la diada de Sant Fèlix
========================================

Vilafranca del Penedès ha estat testimoni d'una actuació espectacular amb set castells de gamma extra
Les quatre millors colles castelleres del país s'han aplegat de nou a la plaça de la Vila de la capital de l'Alt Penedès en la diada de Sant Fèlix, una cita inexcusable per al món casteller. Els Castellers de Vilafranca han estat els protagonistes de la jornada amb un 4 de 9 amb agulla que ha estat el castell més valuós del dia. En total, s'han fet set castells de gamma extra davant les sis mil persones que s'aplegaven a la plaça.

La Colla Jove Xiquets de Valls, els Minyons de Terrassa, els Castellers de Vilafranca, i la Vella dels Xiquets de Valls han estat les protagonistes d'aquesta jornada històrica.

A més de la colla local, també ha estat una gran jornada per a la Colla Joves Xiquets de Valls, car han descarregar el primer 5 de 9 amb folre de la seva història

En directe per internet

Per a tots aquells que no han pogut acostar-se a la plaça, la web Onsortir.cat els ho ha posat fàcil, ja que ha transmès en directe l'actuació castellera. De fet, ja ho va fer amb la diada d'ahir i demà tornarà a repetir. Es tracta de la primera fase del conveni que els responsables d'Onsortir.cat han signat amb els Castellers de Vilafranca i amb RTVVilafranca amb la finalitat d'impulsar la presència castellera a la xarxa.

Festa major de Vilafranca

La diada de Sant Fèlix s'emmarca en la Festa Major de Vilafranca del Penedès, que va començar oficialment ahir a migdia, amb la tronada. Fins el dia dos, hi haurà un bon grapat d'actes per celebrar 'la més típica'; un dels més concorreguts serà el d'aquest vespre, amb l'entrada del patró vilafranquí a la basílica mentre una vintena de balls folklòrics dansen alhora a la llum dels focs artificials. I una de les cites que ha agafat més revolada en els últims anys és el Ball de Foc, organitzat pels Diables de Vilafranca i que s'organitza cada primer de setembre, quan l'alquimista Silè torna a la recerca del foc de l'infern.

-------------------------------------------
http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=2980723&p_edi=mequinensa
Anònim ha dit…
penso que l'any que ve els Peixaters de la Segarra també haurien de participar-hi
Anònim ha dit…
Em sembla que els peixaters eren de Cervera! Tot i que agrupa gent de tota la comarca és clar!
Anònim ha dit…
Santesmasses dixit:"els peixaters de sant Magí"....