La ciutat de Tarragona també celebra el seu particular sant Magí


La ciutat de Tarragona celebra durant cinc dies, del 15 al 19 d'agost, les festes de Sant Magí. La festa, dedicada al patró de la ciutat i coneguda com la festa major petita, se celebra amb tot tipus d'esdeveniments amb motiu de Sant Magí, qui, segons la llegenda va fer brollar aigua en un moment tan calorós com és l'agost. És per això que la festa està estretament vinculada a la calor i a l'aigua.

La festa comença amb l'Enramada del carreró de Sant Magí, entre les places de les Cols i Dames i Vells. Aquest mateix primer dia també se celebra a la platja un concurs popular de castells i escultures així com un espectacle de dansa sobre la vida de Sant Magí. L'endemà a la tarda té lloc el Passacarrers del Convit, que entrega pomells de flors artesanals a diverses entitats cíviques de la ciutat.


L'acte més destacat de la festa, però, és la portada de l'aigua a la ciutat des de les fonts de la Brufaganya, que és el mateix lloc del que Sant Magí va fer brollar l'aigua, segons explica la llegenda. El 17 d'agost els portants de l'aigua comencen el seu camí a trenc d'alba amb carros i cavalls des del Santuari de Sant Magí i arriben a mitja tarda a Bràfim. I és l'endemà, el dia 18, quan els portants surten de Bràfim i arriben a Tarragona amb l'aigua que és rebuda pel Seguici de Sant Magí. La nit acaba amb la Revetlla Remullada en què tenen lloc diversos espectacles musicals. L'endemà, el dia 19, se celebra la Diada de Sant Magí amb una jornada castellera al matí i la Processó de Sant Magí a la tarda.

A més de tots aquests actes populars, s'organitzen per la festa major espectacles musicals, balls, conferències o tallers, entre d'altres, per a infants, joves i grans. 'Amparanoia' o 'Amaral' són alguns del artistes que actuaran aquests dies a la capital Tarragonina.


Clica aquí per veure el programa complet de les festes de sant Magí de Tarragona 2008


Font: http://lamalla.net/actualitat_cultural/festes_populars/article?id=207344

Imatge: http://webfacil.tinet.org/usuaris/gamajoan/sant_magi_2_20070729184042.jpg

Comentaris

Anònim ha dit…
Sant Magí a Tarragona és la festa major petita. Com a Cervera el santíssim misteri...
Anònim ha dit…
Ufff, quines comparacions!!!
Anònim ha dit…
Tarragona
Els Xiquets de Tarragona aixequen el primer castell de 9 de la temporada
Actualitzat a les 19:48 h 19/08/2008


Els Xiquets de Tarragona s'han alçat com els triomfadors de la diada castellera de Sant Magí, un dels actes centrals de la festa major petita de Tarragona. La plaça de les Cols s'ha omplert aquest dimarts de gom a gom per veure les actuacions de les quatre colles locals. Feia gairebé una dècada que no s'intentaven castells de 9 per Sant Magí. Els Xiquets, però, han aconseguit descarregar el 3 de 9 amb folre i ho han arrodonit amb el 2 de 8 amb folre i el 4 de 8. Els altres grans de la ciutat, la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona, han acabat decebuts perquè no han aconseguit el seu gran objectiu per a la diada: el 4 de 9 amb folre, i s'han hagut de conformar amb el 3 i 4 de 8, i el 2 de 8 folrat.

_____________________________
http://www.3cat24.cat/noticia/302882/tarragona/Els-Xiquets-de-Tarragona-aixequen-el-primer-castell-de-9-de-la-temporada
Eva ha dit…
Unes grans festes de Sant Magí a Tarragona!