El districte de Sant Martí de Barcelona presenta el 20 de setembre el seu Centre d'Imatgeria Festiva


El Centre d’Imatgeria Festiva de Sant Martí és un local municipal integrat en el contenidor cultural Can Saladrigues, i estarà gestionat per l’entitat ImatgeraFestiva del Poblenou IFP9, composta per la Colla del Drac del Poble Nou i per la Colla dels Gegants del Poblenou.

El Centre d’Imatgeria Festiva acollirà una exposició permanent de les figures d’imatgeria festiva del Poblenou: els gegants, els dracs, la víbria, el lloro del 36, els capgrossos... que es podrà veure des del vestíbul d’entrada de l’equipament. A més de l’exposició permanent s’hi progamaran moltes altres activitats que començaran a funcionar el gener del 2009:

  • Tallers per a nens, els dies feiners en horari extraescolar.
  • Teatre i expressió corporal,
  • Gralla.
  • Modelat i reproducció de figures amb motlle.
  • Monogràfics de cap de setmana sobre temes relacionats amb la imatgeria festiva.
  • Teatre de carrer, etnografia, dinamització associativa...
  • Exposicions i activitats paral·leles.
  • Per sant Jordi, Dracs Barcelonins i lectures de contes draconians.

A més de les activitats, cal destacar un servei que s’oferirà a les formacions musicals: la cessió, per hores, d’un buc d’assaig insonoritzat. Segur que més endavant, podrem anar concretant altres activitats, si voleu rebre’n informació o simplement voleu fer alguna cosulta feu-nos arribar un missatge de correu electrònic a l’adreça: cifpnou@gmail.com

Les feines de rehabilitació de l’àntiga fàbrica Can Saladrigues, al carrer del Joncar, sembla ser que ja han encarat la recta final. Per tant, ja tenim molt a prop la inauguració del Centre d’Imatgeria Festiva i, per Festa Major, en podrem fer un tast: us convidem a la jornada de portes oberts, el dissabte 20 de setembre, de 10 del matí a 8 del vespre.

Text: Manel Ollé

Font: http://www.bestiari.cat/actualitat.asp?RnD=7117&ID=268

Imatge: http://www.aulabarcelona.org/atelier/fr/wp-content/uploads/3-plglories-22.jpg

Comentaris

Anònim ha dit…
tot el que sigui conservar i ensenyar el patrimoni festiu del nostre país està molt bé. salut!