Les entitats socioculturals es proposen multiplicar i actualitzar la tasca de cohesió social i de foment de la societat civil que realitzen


El passat diumenge 6 de juliol, el Palau Maricel de Sitges va acollir la presentació de les conclusions extretes durant la primera fase del 5è Congrés d’Ateneus de Catalunya, un procés participatiu, organitzat per la Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC), per repensar el model associatiu de les entitats socioculturals catalanes (casals, casinos, centres, societats culturals, unions, ateneus...) i aconseguir que puguin donar resposta a les necessitats actuals de la societat del país, a través de la participació de les pròpies associacions. Hi van assistir 120 representants d’entitats socioculturals d’arreu de Catalunya, que van omplir de gom a gom el Saló d’Or del Palau Maricel.

Durant aquesta primera fase del 5è Congrés d’Ateneus de Catalunya, realitzada entre els mesos d’abril i juny d’aquest any, s’han celebrat cinc debats temàtics (un d'ells al Casal de Cervera, veure notícia) en entitats federades d’arreu del país, un per a cadascun dels àmbits temàtics proposats. Una de les conclusions que se n’ha extret, i que es va presentar durant l’acte d’ahir, és la necessitat que les entitats socioculturals aprofitin al màxim la seva capacitat per esdevenir elements de cohesió social a les comunitats del seu entorn, i actualitzin la seva proposta cultural i associativa per tal de poder ser atractives per a tots els sectors de població que conformen aquestes comunitats. Les entitats també aposten per fomentar el treball en xarxa i establir sinergies entre elles i amb el teixit social del seu entorn, per tal de potenciar aquesta tasca i fomentar la societat civil catalana.

Font: http://www.ateneus.cat/admin/uploads/adj_doc_premsa/NOTA%20PREMSA-Post%20Conclusions%201a%20Fase%20Congrés%20Ateneus.pdf

Imatge: http://darabuccatala.files.wordpress.com/2008/04/darabuc-diversitat-mans-350px.gif

Comentaris

Anònim ha dit…
des de fora quina visió es té de les entitats? som prou obertes a tothom???
Anònim ha dit…
La incorporació de la immigració a les nostres festes i a les entitats de Cervera és essencial. Si no ho estem aconseguint és que hi ha alguna cosa que cal canviar.

(Quan parlo d'immigració també incloc la immigració espanyola, que també costa lo seu que s'integrin.)
Anònim ha dit…
Sense desmereixer la bona actitut i INICIATIVA.

Però aixó no es mes que una plataforma per donar a coneixer el lider de ICV a Cervera.

Si fos inteligent no seria ell el president.

Molt politiqueo raro veig aquí
Anònim ha dit…
Del que parles tu és d'una altra cosa, de la nova associació de Cervera, penso que es diu Egala.
Anònim ha dit…
Doncs tens raó, mil disculpes! el meu cap ha creuat la info!! Em referia a l'entitat Egala!
Anònim ha dit…
El president d'Egala= a Freak.