El Vendrell estrena tres balls populars per la Festa Major de Santa Anna


L'Agrupació de Cultura Popular del Vendrell 'l'Embarcada' ha anunciat la presentació d'una comissió de cercavila i de tres nous balls populars que sortiran per primera vegada durant aquesta festa major de Santa Anna 2008 (del 25 al 28 de juliol).

L'agrupació, creada l'any 2006 sota l'impuls dels balls de Bastons, de Gitanes, de Pastorets i les Gralles del Baix Penedès, ha anunciat la presentació i estrena de tres balls populars nous: un ball de cavallets anomenat 'Ball del 4 de març', un ball de valencians i un ball de patatuf.

Ball del 4 de març

Al Vendrell s’ha constituït enguany el Ball de Cavallets dins l’Agrupació de Cultura Popular 'L’Embarcada' com a un ball infantil pensat per a nens i nenes de 9 a 11 anys. S'ha pensat d’ambientar aquest entremès festiu amb un fet històric significatiu per la vil·la com fou la guerra carlina de 1874. Format per 10 cavallets, soldats carlins i el poble del Vendrell, el ball farà referència a aquest passatge de la nostra historia elidint-ne els símbols militars.

Ball de la Patatuf

El Ball de la Patatuf ofereix als més petits la introducció i descoberta de la cultura popular i els ballets tradicionals amb una simple coreografia a partir del ball de parelles i un vestuari bàsic. Al Vendrell el Ball de la Patatuf s’ambientarà en els diferents oficis tradicionals de la vil·la i el ballaran una quinzena de nens i nenes de 5 a 8 anys.

Ball de valencians

Format ja per més d’una vintena de joves de la vil·la i la comarca aquest ball és l’antecedent directe dels castellers tal i com avui els coneixem i al Vendrell és un entremès ja documentat a l’antiguitat per diferents historiadors. Abillats amb camisa i pantalons blancs, faldellí, faixa, mocadors i castanyoles, aquest ball balancejat acaba amb una construcció vertical que més tard donarà pas a les colles castelleres.

Més informació a http://www.lembarcada.cat/

Cartell: http://www.nuriatrillo.com/wp-content/uploads/2008/02/embarcada.jpg

Font: http://www.festes.org/noticies.php?id=814

Comentaris

Anònim ha dit…
Com hem pogut comprovar aquests anys (Colla Infantil, la Festa de la Colla a les escoles, els Geganters de Cervera...) és essencial incorporar els nens i les nenes a les festes de Cervera.

Bàsic pel present, imprescindible pel futur.

Bona festa major a tots els vendrellencs i vendrellenques!!!