Oberta la inscripció als cursos 2008/09 de l'Aula de Música Tradicional i Popular



Per a més informació: http://www.amtp.cat/

Contacte: aulamusica.cultura@gencat.net

Comentaris

Anònim ha dit…
L'AULA DE MÚSICA TRADICIONAL I POPULAR és un programa formatiu del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, per a l’ensenyament de la música i els instruments tradicionals. Té per objectiu pro­porcionar una formació artística en el camp de la música tradicional que ga­ranteixi la màxima qualitat i un coneixement complet del context.

L’actual programa d’estudis respon a la voluntat de preservació de repertoris, instruments, timbres, maneres d’interpretació, formacions bàsiques i contextos festius diversos que sovint arriben només per tradició oral. Aquests elements són part del patrimoni cultural i eines d’expressió individual i col·lectiva. La transmissió d’aquests valors pretén garantir el coneixement de la funció que tenen els instruments tradicionals en els diferents àmbits festius i rituals, i dotar l’alumne de criteri propi envers aquests elements. Així mateix, amb aquets coneixements adquirits, l'AMTP promou la creació de nous repertoris i noves maneres d’interpretació d’acord amb les influències contemporànies.

L’Aula de Música imparteix els cursos a:

- Barcelona
- Figueres
- Lleida
- Tortosa
- Vila-seca

L’Aula té desenvolupats tres cicles:

- Cicle Preliminar,
- Primer Cicle i
- Segon Cicle.

Cada cicle disposa de les corresponents assignatures teòriques i d’instrument, les quals s’han de completar per a passar al següent. Els alumnes tenen l’opció de matricular-se a les assignatures que desitgin, però es obligatori matricular-se en un mínim de dues assignatures per quadrimestre, una de les quals ha de ser l’instrument i l’altre una assignatura teòrica. A part d’aquesta només hi ha les limitacions per les incompatibilitats horàries i per la seqüència lògica del aprenentatge.

Hi ha dues proves:
- la Prova de Pas de Primer Cicle (certificat d’Instrumentista Tradicional) i
- la Prova de Pas del Segon Cicle (certificat de Mestre Instrumentista Tradicional).

El Tercer Cicle o Especialitat està en preparació. Per poder cursar assignatures del segon cicle o bé alguna especialitat cal haver superat la corresponent prova de pas de cicle.

_____________________________
http://www.amtp.cat/presentacio.html