Els Margeners de Guissona retornen de la seva estada en terres italianes


Els Margeners de Guissona van arribar ahir dimarts del viatge que els ha portat des del dia 19 de juny, juntament amb Tirallongues de Manresa, a fer castells a terres italianes.

Així, les dues colles es van convertir dissabte en les primeres colles castelleres que han actuat a la piazza del Miracolo, al costat de la torre de Pisa (Toscana). Ho van fer fet en l'acte central de l'Any de Catalunya a Itàlia, que té per objectiu donar a conèixer l'oferta turística de Catalunya al mercat italià, amb accions específiques de promoció adreçades tant als professionals com a públic final.

L'experiència, que ha estat molt gratificant per a la colla, ha permès als de la Segarra estrenar al llarg d'aquests dies el pilar de 5, construcció que no havien intentat mai a plaça, i també descarregar tres 4d7, construcció sostre de la colla. A més a més, han millorat la que fins el moment era la millor actuació de la seva història, tot descarregant el 5d6, el 2d6, el 4d7 i el pilar de 5.



Els Margeners però, no tenen gaire temps per descansar, ja que aquest cap de setmana viatjaran a Perpinyà, convidats pels Castellers del Riberal, i on segurament es podrà tornar a veure aquest magnífic pilar de 5 i el ja consolidat 4d7.

Forza Margeners!

Informació facilitada pels Margeners de Guissona

Altres fonts: http://www.3cat24.cat/noticia/289379/alturgell/Els-Margeners-de-Guissona-i-els-Tirallongues-de-Manresa-es-converteixen-en-els-primers-castellers-que-actuen-al-costat-de-la-torre-de-Pisa

Imatge del quatre de set: arxiu Margeners

Imatge del pilar de cinc: Josep Pujol

Comentaris

Anònim ha dit…
D'stage,uns sen van a Holanda,altres al Muntanyà,i els margeners sen van a Italia....
Anònim ha dit…
i natres a castelló de farfanya, que fa mes de la terra!

Felicitats nois i fins a tocar el cel!
Anònim ha dit…
la Segarra al món!!!
Anònim ha dit…
Per quan la 1à trobada de cultura tradicional i popular de la Segarra?
Anònim ha dit…
Quina diferència entre la coordinadora de castells i la de diables.
Anònim ha dit…
com la colla sardanista de l'altra notícia, cada any podrien fer una sortida i plantar un castell al costat de llocs emblemàtics: les piràmides d'Egipte, l'Empire State, el Taj Majal, les catarates del Niagarà...
Anònim ha dit…
de bonic ho sembla, sols que caldria tenir una mica en compte el tema pressupostari...
Anònim ha dit…
Sobre la coordinadora de diables,només cal veure la vegueria de ponent,pocs i malavinguts...
Anònim ha dit…
quina coordinadora? jo ja em perdo...