Diumenge, VII Festival de Bandes de Música Catalanes


Aquest diumenge, dia 29 de juny, a 2/4 de 7 de la tarda, tindrà lloc a l'Auditori de Barcelona el VII Festival de Bandes de Música Catalanes.

L’acte està organitzat per la Federació Catalana de Societats Musicals, i comptarà amb la participació de l’Agrupació Musical de Godall (director: Fernando Guasch i Bordes), la Unió Musical del Bages (director: Joaquim Piqué), i la Banda de Música Lira Roquetense (director: Sergi Costes i Ferré), les quals interpretaran obres de Gustav Holst, A. Malando, José Rafel Pascual, Jacob Haan, Jef Penders, Ben Haemhouts i Ferran Ferran.

La Federació Catalana de Societats Musicals està formada per 42 Societats Musicals de tot Catalunya, que compten amb més de 3.500 deixebles i 2.500 músics en actiu. Les Societats tenen 3000 socis, a banda dels músics i deixebles. A l’any 2007 varen desenvolupar activitats que implicaren directament més de 140.000 persones, en els més de 625 concerts que celebraren. El número d’espectadors a les activitats a l’aire lliure, en cercaviles, cavalcades, festes dels Tres Tombs, processons, etc., és molt gran i el podríem estimar en més de 150.000 persones.

La FCSM compta entre les seves entitats amb Societats molt arrelades a la cultura popular del nostre país, algunes d’elles amb més de 100 anys d’existència i d’altres amb més de 160 anys d’antiguitat. Totes sense afany de lucre. La distribució geogràfica té el seu centre de gravetat a les Terres de l’Ebre. La majoria estan a les comarques del Montsià i Baix Ebre. També hi han Societats en altres comarques Tarragonines, de Barcelona i de Lleida. Les Societats estan compostes de Escola i Banda de Música. Molt sovint, també tenen altres formacions com banda juvenil, banda infantil, coral, grups de música de cambra, etc.

Imatge: http://farm1.static.flickr.com/135/344031420_0249239d66.jpg?v=1167832869

Font: http://nou.garonuna.com/?p=97#more-97

Comentaris

Anònim ha dit…
I per què a Cervera no en tenim? No serà perquè no tenim músics...

Sols de pensar-hi, ja em venen al cap unes quantes actuacions "fixes" de cada any a Cervera: la cercavila i l'anada a ofici de la festa major, l'entrada i el repartiment de l'aigua de sant Magí...

Estaria bé que aquest somni pogués algun dia fer-se realitat...
Anònim ha dit…
L'escola de musica no es municipal? estaria be que apart de rebre subencions col.laboresin en festivitats avans esmentades no creïeu?
Anònim ha dit…
S'hauria de tindre per referencia,l'escola de musica d'Agramunt,especialitzada en la musica tradicional,de l'escola d'Agramunt han surtit unes quantes cobles...