Catalunya es prepara per a 'la nit més curta de l'any' amb revetlles, coques i petards


La nit de Sant Joan, la més curta de l'any, ja és aquí, i les poblacions catalanes ja ho tenen pràcticament tot a punt per assaborir-la.

El Gremi de Pastissers de Catalunya té previst vendre 1.700.000 coques de Sant Joan, 50.000 més que l'any passat, tot i que reconeix que per primera vegada la venda de les industrials sobrepassarà les artesanals. De fruita, amb pinyons, amb nata, xocolata o cabell d'àngel, el cas és que aquest any el preu de les coques ha augmentat un 5%, sobretot per l'increment de preu dels pinyons. Tant el Departament de Salut de la Generalitat com l'Agència Catalana de Consum ha recordat la necessitat de conservar les coques a la nevera fins a l'hora de consumir-les, sobretot si estan farcides de nata o crema, per evitar intoxicacions.

Una revetlla de Sant Joan, però, no seria la mateixa sense petards que es poden comprar en qualsevol dels 863 punts de venda que la Generalitat ha autoritzat per tot Catalunya. De fet, l'Associació de Fabricants i Majoristes del sector pirotècnic de Catalunya calcula que se'n vendran més de 1.800 tones. També en aquest aspecte cal ser curós, ja que durant la revetlla de l'any passat, els hospitals catalans van atendre més de 200 persones amb ferides de petards, de les quals unes noranta van necessitar hospitalització.

La gran afluència de gent als carrers, places i platges de Catalunya obliga als diversos cossos de seguretat a extremar la guàrdia. En aquest sentit, els bombers de la Generalitat tindran a punt 1.250 professionals per qualsevol incidència i, en el cas de Barcelona, també hi haurà 431 policies per vetllar per la seguretat a les zones amb més concentració de gent.

Font: http://www.3cat24.cat/noticia/289581/catalunya/Catalunya-es-prepara-per-a-la-nit-mes-curta-de-lany-amb-revetlles-coques-i-petards

Imatge: http://lacuinadecasa.blogspot.com/2007/06/coca-de-brioix-i-fruites-confitades.html

Comentaris

Anònim ha dit…
Fa bona pinta aquesta coca...
Anònim ha dit…
Els bombers fan prop d'un miler de sortides durant la revetlla de Sant Joan
Actualitzat a les 11:24 h 24/06/2008
***********************************

La revetlla de Sant Joan ha acabat amb més de 923 sortides dels bombers a tot el país per petits incendis. Un d'aquests focs és el que ha cremat completament aquesta matinada les naus d'una fàbrica de mobles situada al centre del municipi de Santa Bàrbara, al Montsià. Ha estat l'incident més remarcable d'una nit en què el foc és el gran protagonista. Arreu del país s'han celebrat revetlles amb fogueres, música i petards. A Barcelona, a última hora, l'Ajuntament no ha autoritzat l'encesa de diverses fogueres, amb la sorpresa i disgust dels veïns.

(...)

Catalunya ha encès aquest any unes 30.000 fogueres amb la flama del Canigó. Això, després que la flama, que es custodia a Perpinyà es pugés, el dia anterior, fins al cim de la muntanya per encendre una gran foguera. Segons mana la tradició, amb les seves flames, s'encenen moltes torxes que van a parar a diferents pobles i ciutats del país.

(...)
_________________________________
http://www.3cat24.cat/noticia/289980/catalunya/Els-bombers-fan-prop-dun-miler-de-sortides-durant-la-revetlla-de-Sant-Joan
Gemma ha dit…
Carpanta, m'agrada saber que la coca fa bona pinta... estava bona bona! ;)