Arranca el Correllengua 2008!




Sant Miquel de Cuixà, al Conflent, és la localitat escollida per donar el tret de sortida al Correllengua que organitza cada any la Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL). En motiu de la commemoració del mil·lenari de l'Abat Oliba, la Flama del Canigó recorrerà diverses poblacions del Conflent fins instal·lar-se definitivament a la cripta de Sant Miquel de Cuixà. La CAL es vol afegir a l'efemèride com homenatge a la figura de l'Abat Oliba, anomenat pare de la pàtria catalana, impulsor i abat de Cuixà i Ripoll i, posteriorment fundador de Montserrat. La Flama del Canigó li ret homenatge i la CAL iniciarà el Correllengua 2008 amb aquest acte carregat de simbolisme.

La CAL ha informat que s'ha enviat la moció de suport a 1.200 ajuntaments del Principat perquè s'hi adhereixin amb l'objectiu d'incrementar els més de 400 municipis que s'hi van adherir l'any passat. El manifest l'ha fet l'escriptora Isabel Clara Simó on deixa clar que "si no salvem la llengua no salvarem el país" perquè "sense una llengua pròpia faria segles que estaríem assimilats".

Les dates dels actes centrals del Correllengua són les següents: Al País Valencià el 9 d'octubre, i a Barcelona l'11 de setembre, com es va fer també l'any passat. El Correllengua tancarà les portes també a la Catalunya del Nord, a Perpinyà, a principis del mes de novembre. Podeu llegir el manifest i els objectius del Correllengua d'enguany ací.


Informació i imatge extret de http://www.racocatala.cat/

Comentaris

Anònim ha dit…
Sí que comença aviat enguany això del Correllengua! No es feia per allà l'octubre?
Anònim ha dit…
La data de finalització es al Nobembre, i la de començar, suposo que al haver-hi cada cop mes pobles doncs es deu avançar!
Anònim ha dit…
Ui Novembre!!!!!!!!! se m'ha anat el dit!