15è aniversari del drac 'Badalot' de l'Arboç (1993-2008)


El proper dia 5 de juliol a les 21.42 h el Ball de Diables de l'Arboç organitza una festa d'aniversari per al seu drac, el 'Badalot'.

El drac 'Badalot' el va fer la constructora de bestiari popular Dolors Sans l'any 1993. És un drac majestuós inspirat en els dibuixos de les jaquetes dels diables de l'Arboç i dels esgrafiats de la capella de Sant Antoni de l'hospital de la vila. Els seus 5 caps infonen força, que junt amb els 10 tridents (basats en el ceptrot del Llucifer i la forca de la Diablessa dels diables arbocencs) donen 30 punts de foc. Els seus 3 metres i escaig d'alçada el converteixen en un dels dracs més ferotges i espectaculars de la nostra terra.

Hi haurà l'actuació de dos grups de música en directe, la projecció d'un vídeo sobre els 15 anys del 'Badalot', xocolata, i rom cremat.

Apareixeran diversos personatges com el Rei Josep de l'Arboç, les bruixes dels elements, i d'altres sorpreses, al que serà el cau del 'Badalot' per una nit: la plaça de la Puntaire de l'Arboç.

Informació facilitada per Jordi Farré Huguet.

Dades del drac 'Badalot', a http://etnocat.readysoft.es/festafoc/arbocenc/drac.html

Imatge: http://www.flickr.com/photos/consuetudinarium/1287861776/sizes/l/in/set-72157600601496299/

Comentaris

Anònim ha dit…
Que consti que el Badalot està força bé,peró les besties que construeix la Dolors Sans no macaben de fer el pes,personalment m'agraden més el Casserres de Solsona i l'ultima troballa,el nostre Xavi Badia...
Anònim ha dit…
A mi el que m'agrada més és el Jordi Grau, del Taller "El Drac Petit" de Terrassa.
Anònim ha dit…
El millor d'aquest Drac, és que quan els bastaixos entren dins, no paren de ballar!