La Tarasca, versots i dibuixos: la Festa de la Colla a les escoles de Cervera 2008



La Colla de Diables de Cervera Carranquers, i en motiu de la Festa de la Colla que tindrà lloc el proper dissabte 24 de Maig, amb voluntat de promoure la cultura tradicional i popular catalana i fer-la arribar als més petits, organitza per tercer any consecutiu, una exposició, entre el 12 i 23 de maig, a les tres escoles d’infantil i primària de la ciutat de Cervera.

Aquest any, l’exposició gira entorn al bateig de la nova figura de bestiari de la Colla, la Tarasca de Cervera, que serà portada per les Joventuts Carranqueres. L’exposició ha estat dissenyada íntegrament per membres de la Colla dels Diables de Cervera Carranquers, amb el disseny de Xavier Miret i la llegenda de la Tarasca de Cervera de la Marga Garcia. Sense oblidar la col·laboració del PEE de Cervera, els Serveis Educatius de la Segarra, Caixa Guissona, el CEIP Josep Arques, el CEIP Jaume Balmes i el CEIP Les Savines.

Al final de l’exposició, i per tal de promoure la participació dels infants en les activitats de la mateixa vila, s’organitza un concurs de dibuix i un de versots, on tots els participants rebran un petit obsequi el mateix dia de la Festa de la Colla, el proper 24 de maig, si porten el retallable que trobaran al full de participació que se’ls donarà a la seva escola. Com a novetat d’aquest any, el concurs de dibuix s’ha enfocat a il·lustrar la llegenda de la Tarasca de Cervera pels nens i nenes guanyadors del concurs. Aquest conte el podrem fullejar, passada la Festa de la Colla, a totes les escoles, als Serveis Educatius i a la Biblioteca Comarcal Josep Finestres.

Des d’aquí, animem a tots el nens i nenes de Cervera a participar a la festa i a gaudir de la cultura popular catalana i cerverina.

Us esperem a tots i totes a la Festa de la Colla!

Informació facilitada per la Comissió Festa de la Colla a les escoles.

Comentaris

Anònim ha dit…
Felicitats a tots els membres de la comissió!
Anònim ha dit…
Felicitats a la comissió,s'ha de fer pedagogia desde baix,desde les escoles.
Anònim ha dit…
Molt bé aquest treball que esteu portant.
Esteu sembrant per recollir fruits d'aqui uns any.
La majoria dels nostres responsables municipals no saben la tasca que esteu fent, per això
FELICITATS
Anònim ha dit…
Cal que les nostres institucions publiques s'ho creguin,i que la gran majoria dels nostres responsables municipals no saben la tasca que fem,algun si que ho sap....
Anònim ha dit…
Felicitats a tots els que heu dut a terme aquesta tasca a les escoles!

M'han comentat que us ho heu currat molt i molt be!

La cultura popular no va sobrada de gent com vosaltres.