La Cucafera petita de Tarragona, també a la Festa de la Colla



La Cucafera infantil de Tarragona forma part del Seguici festiu de la ciutat de Tarragona, i fou presentada el setembre de 2002, essent apadrinada per Josep Beltran, de l'empresa Repsol Petroleo, i Carles Sala, aleshores president del Consell Comarcal del Tarragonès.

Va ser construida per Ángeles Canto, que moldejà el cap i la cua. La carcassa és de ferro, i fou construida per Antoni Mas, i el cos per Txus Paredes. Pesa 150 quilos, i medeix 3 metres de llarg, per 1,20 d'ample i 1,40 d'alt.

Es duta a rodes per 4 nens, dos a cada costat, i 1 a l'interior, que és el que mou la cua i el cap, i llença caramels per la boca. Per cada costat van 4 nens, per fer els relleus. Tots aquests nens tenen entre 6 i 12 anys d'edat.

Els portadors vesteixen pantaló verd, casaca marró, calçats amb espardenyes de pagès, faixa negra, mocador negre amb topos blancs, i una bossa amb l'anagrama de la Cucafera, plena de caramels. A les cercaviles sol llençar 50 kg de caramels.

Actua acompanyada de música de gralles.

Font: Associació de Veïns del Port - Cucafera de Tarragona

Imatge: Cucafera (gran) de Tarragona, a http://i232.photobucket.com/albums/ee113/serginho_sri/cucafera.jpg

Comentaris

Anònim ha dit…
Quin tros de bèstia! A veure com serà la petita!
Anònim ha dit…
La cucafera petita de Tarragona farà de padrina de la Tarasca?
Anònim ha dit…
I com serà el bateig?
Anònim ha dit…
això ja no ho puc dir... dissabte a les 6.30 a la plaça de la universitat!
Anònim ha dit…
però hi ha més padrins? algú conegut? el Montilla? la Ferrussola? l'Acebes? algú de Cervera? el Figuerola? el Miquel del Noctàmbul?
alguna pista, si us plau...!