Josep M. Isante


El dia 14 d'abril va morir, als 58 anys, el fotoperiodista cerverí Josep M. Isante. La passió per les tradicions locals, en especial sant Magí, feien que la seva presència amable i discreta fos una constant. Sempre amb la rialla als llavis, i una discreció tal, que sovint passava desapercebut. Isante deixa un bon fons documental de vídeos de la Cervera dels darrers 20 anys, i un millor record.

A tots els pobles hi ha persones que es preocupen per mantenir viu el fons documental. Uns s'especialitzen en el pla literari, i així apareixen llibres i articles dedicats a la història local; altres ho fan amb imatges fotogràfiques o de vídeo. El seu valor no és pas que tinguin una exactitud i un rigor precisos, però són fonts de documents vius, i per tant fonts de primer ordre a l'hora de recuperar fets i esdeveniments de la història. Són en aquest sentit pinzellades d'història fetes amb molta estima, i això sempre queda plasmat en els resultats. En el cas d'Isante, aquesta tasca la feia amb una il·lusió extrema, i amb una discreció envejable.

Text: Xavi Santesmasses, secció 'Amb el cor a la mà', revista 'Segarra Actualitat', núm. 138, pàg. 10, maig 2008.

Imatge: http://inocent-films.blogia.com/upload/20061215134402-canon-814-500x365.jpg

Comentaris

Anònim ha dit…
L'Isante era una bellissima persona,sempre tenia la camara pel que convingués.
Anònim ha dit…
Memorables son els seus videos de Sant Magí, l'Aquelarre i especialment un del Barri dels Amentllers gravat a les 7 o 8 del matí, hi han autèntiques perles!!
Anònim ha dit…
TELE CERVERA !!!!
Quins reportatges!
A més d'aquest dels ametllers en tinc present un d'un viatge a terra santa filmat des de dins d'un autocar i que van explicant pels llocs per on passen... Tremendo!
I a més, els repetien i els repetien...
És una llàstima que a Cervera no tinguem ni ràdio ni tele local.
Anònim ha dit…
una de les moltes mancances que te cervera,una tele i una radio.
Anònim ha dit…
potser encara hi ha els aparells de l'emissora de ràdio. almenys l'antena hi és. no era del Solé???
Anònim ha dit…
El Solé va comprar la radio,i així està....
Anònim ha dit…
creieu que tindria èxit ara una ràdio a Cervera?
Anònim ha dit…
Com tot, depèn de les persones que hi hagi al davant. Per què no?