Suport a 'Cal Macarró'



Cal Macarró-taverna catalana neix el 14 de maig de 2005 com a seu de l'entitat COMTCASE (Comissió Organitzadora de Música Tradicional de Calaf i l'Alta Segarra) que llavors ja duia 14 anys organitzant el Festival de Música Tradicional de Calaf, amb la voluntat de crear un espai de cultura a la Catalunya central que donés una àmplia visió de sobretot la música de tots els estils que es fa als Països Catalans però sense oblidar-nos de fer presentacions de llibres, xerrades, taules rodones, presentacions d'entitats, festes i una llarga llista d'activitats relacionades amb el país on tots vivim.

Tot això amb periodicitat setmanal.Cal Macarró té llicència de bar atorgada per l'ajuntament de Calaf. Un contracte de lloguer de 5 anys dels quals ara se'n compleixen tres. Els propietaris del local munten unes habitacions a sobre de Cal Macarró al cap d'un any d'estar en funcionament Cal Macarró. I a partir d'aquí comencen els problemes perquè, evidentment, i tant a Calaf com a Tumbuktú, el descans i la festa no són compatibles! Els que volen dormir no volen anar de festa i els que volen anar de festa no volen dormir. Oi que és ben lògic? Oi que és de sentit comú? Doncs a Calaf resulta que el sentit comú és el menys comú dels sentits. Els propietaris ens denuncien el dia 30/09/07 per fer concerts en directe i Cal Macarró, que principalment va néixer per promoure i difondre la música ha de deixar de fer concerts en directe. Fa dos anys que arrosseguem aquest problema que ara ja ultrapassa l'àmbit local ja que és tota la població de la Catalunya central que es queda sense un espai amb programació musical-cultural. I això és anar enrera.

Durants aquests 3 anys hem fet 80 concerts en directe i 30 actes més, sense cap pretensió Cal Macarró s'ha convertit, o més ben dit l'heu convertit, en un referent cultural, s'han activat altres iniciatives arran de la nostra (nosaltres n'estem ben contents!), moltíssima gent ha descobert grups musicals i persones interessantíssimes que en molts casos estan vetades en altres mitjans... Aquesta ha sigut i és encara la feina de Cal Macarró, la feina que Cal Macarró fa per aquest país. És per això i per molts altres motius (si veniu us els explicarem personalment) que ara necessitem més que mai el vostre suport. Adheriu-vos a una causa justa, us necessitem per poder continuar fent aquesta feina que mai no s'acaba que és promoure i difondre la cultura dels Països Catalans, el lloc on ens ha tocat viure!No tenim padrins ni diners per denunciar la injustícia que suposa tota la "història" de Cal Macarró. Només tenim l'esperança que la força de la bona gent faci canviar les coses.

GRÀCIES PEL VOSTRE SUPORT!!!!

Tant l'imatge com el text es extret de la pàgina http://www.calmacarro.cat/

Comentaris

Anònim ha dit…
La veritat és que no hi he estat mai, però el Fabià en parlava molt bé i això per a mi ja es prou garantia. Tot el meu suport!
Anònim ha dit…
Seria una pena que cal macarró desapareixes,es tot un referent.
Anònim ha dit…
Hi ha alguna data concreta de tancament?