De l'1 al 4 de maig: 19a Fira de Teatre de Titelles de Lleida




Teatres, biblioteques, places i carrers de Lleida es converteixen, cada any el primer cap de setmana de maig, en escenaris per on desfilen titelles, putxinel·lis i marionetes de més d’una cinquantena de companyies d’arreu del món. S'hi celebra la Fira de Teatre de Titelles de Lleida, un esdeveniment que converteix la ciutat en capital mundial d'aquests personatges.

La Fira de Teatre de Titelles de Lleida és ja un esdeveniment consolidat dins els circuits comercials de programadors culturals. S’hi reuneixen cada any companyies, programadors i públic interessant en el món dels petits putxinel·lis, les marionetes, els titelles i les teresetes. En aquest sentit, la Fira és l’espai on cada any es decideixen molts dels espectacles de titelles que es podràn arreu durant l’any, un festival que obre la temporada titellaire.

La Fira programa espectacles de companyies de titelles catalanes i també internacionals de gran qualitat i, en les darreres edicions, també inclou obres que combinen les titelles amb d’altres disciplines, com les ombres o el clown.

Des de l'any 2005 l'organització vol consolidar la Fira també com a festa ciutadana per a la ciutat de Lleida i per això programa més espectacles gratuïts que mai, una Fira del Llibre de les Arts Escèniques, i una Fira d'Artesans de Titelles, en què hi participen diferents constructors de titelles del país.

La Fira és el marc on el Centre de Titelles de Lleida –l’entitat que organitza el festival- estrena el seu darrer espectacle.

Durant els dies que dura la Fira de Titelles, les botigues de l’Eix comercial guarneixen els seus aparadors amb titelles elaborades pels nens i nenes lleidatans a l’escola, i els balcons es vesteixen de gala amb dracs, titelles i banderoles.


Veure la programació de la Fira 2008


Font: http://www.festes.org/articles.php?id=507

Comentaris

Anònim ha dit…
Ls Fira de Titelles és de les poques coses que envejo a la ciutat de Lleida.
Anònim ha dit…
A la programació hi ha un grup que es diu Los Nocambulos. Hi tindrà algo a veure el Miquel? jijiji
Anònim ha dit…
Els Fadunito,com sempre genials...
Anònim ha dit…
per mi la fira de titelles de lleida es LO UNIC QUE ENVEJO ALS DE LLEIDA.