Presentat l’avanç de programació dels cursos d’estiu 2008 de la FestCat


La FestCat, proposta d’estiu del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana en el camp de la cultura popular i tradicional, ja ha presentat l’avanç de programació per al proper estiu. La FestCat està integrada per quatre escoles repartides arreu del país i centrades en diferents temàtiques en relació a la cultura popular:

  • a Llívia, del 13 al 18 de juliol, tindran lloc els cursos i tallers relacionats amb els elements de la festa (11è Campus de Cultura Popular i Tradicional);

  • a Esterri d’Àneu, del 13 al 19 de juliol, els de dansa tradicional (17è Dansàneu);

  • a Horta de Sant Joan, del 13 al 19 de juliol, els de joc tradicional (12è Curs de Jocs Tradicionals), i

  • a Torroella de Montgrí, del 20 al 26 de juliol, els de música tradicional i folc contemporània (12a Aula de Música Tradicional).

Escola de la Festa - 11è Campus de Cultura Popular i Tradicional

L'Escola de la Festa arriba renovada amb més de trenta tallers i cursos i el canvi de dues terceres parts del professorat. L'Escola de la Festa cerca més que mai la connexió amb el territori que l'acull. És per això que, per primer cop, aplega professionals d'aquestes contrades, alhora que algunes de les propostes formatives i alguns dels espectacles ens apropen al patrimoni immaterial de la Cerdanya. La participació activa dels alumnes en els cursos, els tallers, les tertúlies i les activitats nocturnes ha configurat l'anomenat "esperit de la Festcat". D'entre les actuacions s'ha de destacar La Banda d'en Vinaixa, Bruel, De Mortimers i Circ de les Musaranyes, El Pont d'Arcalís + Les Violines i La Carrau.

Escola de Dansa Tradicional - 17è Dansàneu

La dansa tradicional és la manera més natural i orgànica que té un poble de moure's. Dansàneu és el punt de trobada que permet viure la dansa i el seu llenguatge, a través de les danses tradicionals. A Dansàneu també hi ha espai per compartir la investigació i la improvisació dels nous corrents, perquè la dansa tradicional és "aire", és evolució, és canvi, és d'avui.En cada edició hi ha algun aspecte nou a aprofundir, aquest estiu treballarem: "La dansa barroca" i el "Glosar i ballar". La música en directe és present a les classes i a les Nits a la Carpa. Des dels Solistes de la Costa, passant per La Sonsoni, Pomada, La Carrau i La Xaranga d'Esterri d'Àneu.

Escola de Jocs Tradicionals - 12è Curs de Jocs Tradicionals

Com que el joc és vida, a l'Escola de Jocs Tradicionals anirem a la teoria des de la pràctica, a la raó des de l'emoció i a la física des de la química. El món del joc tradicional també és ple de missatges, valors i significats en tots els àmbits d'estudi i d'aplicació. Aquest any un dels eixos principals serà la connexió del joc amb els oficis, cercant continguts i fonts d'inspiració per a la pràctica en l'educació, el lleure o el turisme cultural. El caràcter transversal del joc també ens ha de permetre atendre la seva relació amb el territori, la recerca o fins i tot les noves tecnologies.

Escola de Música Tradicional - 12a Aula de Música Tradicional

L'Escola de Música Tradicional és una cita de referència en el panorama europeu d'ensenyaments de música tradicional i folk contemporani. Hi trobareu una àmplia programació basada en la música tradicional, que posa l'accent en l'aspecte vivencial i d'intercanvi que caracteritza la cultura popular al nostre país.L'oferta formativa es concreta en cursos d'instrument al matí, tallers musicals a la tarda i una llarga llista d'activitats complementàries i concerts, en coproducció amb el XXVIII Festival de Músiques de Torroella de Montgrí.

Trobareu més informació al telèfon 932 157 411 i a http://www.gencat.cat/cultura/festcat

AVANÇ DE LA PROGRAMACIÓ

Font: http://www.tradifiramanresa.com/premsa/noticia_ampliada.asp?i=ct&categoria=actualitat&id=460

Comentaris

Anònim ha dit…
Estaria bé que aquestes activitats servissin per convalidar crèdits de lliure elecció d'algun que altre estudi...

Amb les classes per a l'aprenentatge d'instruments que es fan a les Aules de Música Tradicional i Popular d'arreu del país, per exemple, els alumnes poden obtenir el certificat d' Instrumentista Tradicional, Mestre Instrumentista Tradicional o Especialista que atorga el Departament de Cultura de la Generalitat.

Seria qüestió de fer quelcom de semblant amb totes aquestes activitats que es fan a l'estiu al FestCat...