Llibres: MÚSIQUES DE LA PATUM, de Ramon Felipó i Sergi Cuenca (compiladors)



La setmana que ve sortirà a la venda un nou llibre de temàtica patumaire. Es tracta de 'Músiques de la Patum', un recull de partitures compilades per Ramon Felipó i Sergi Cuenca.

Inclou set jocs diferents de les partitures de Patum, totes recollides abans de 1936, llevat de les de mossèn Armengou.

Amb una portada dibuixada per Jaume Capdevila (KAP), ha estat editat per Llibres de l'Índex.

Font: http://eltabal.blogspot.com/2008/03/msiques-de-la-patum-de-ramon-felip-i.html

Comentaris

Anònim ha dit…
El dibuix és una passada! Les guites, els gegants, els capsgrossos, l'àliga... Si cliqueu damunt es pot veure ampliat!!!
Anònim ha dit…
Jaume Capdevila i Herrero KAP
kapdigital@yahoo.es

KAP (Berga, 1974) utilitza el pseudònim de Jaume Capdevila per anar pel carrer. Llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona fa dibuixos a La Vanguardia, al Mundo Deportivo i a d'altres publicacions com El Triangle, Gegants, o el diari Regió 7. A banda d'aquest, ha publicat dos llibres de dibuixos: "Sense Kap ni peus" (1997) i "Barça: 100 años con buen humor" (1999), a banda d'il.lustrar-ne d'altres com El cabás de micacos, Guia del Berguedà, La Bugadera... Com a bon berguedà, el fet de portar la Patum a la sang li impedeix de fer donacions a la Creu Roja.

Web: http://kap.tripod.cl/kapweb/html/kap_projector.htm

___________________
Informació extreta de http://www.festes.org/autor.php?id_autor=123
Anònim ha dit…
Un nou llibre recull les partitures de la música de la Patum
Informa: Pere Cardaner
Divendres, 28 de març de 2008 a les 12:14

Berga (Berguedà) - La setmana que ve sortirà a la venda un nou llibre de temàtica patumaire. Es tracta de 'Músiques de la Patum', un recull de partitures compilades per Ramon Felipó i Sergi Cuenca. Inclou set jocs diferents de les partitures de Patum, totes recollides abans de 1936, llevat de les de mossèn Armengou. Amb una portada dibuixada per Jaume Capdevila (KAP), ha estat editat per Llibres de l'Índex.

L’editorial Llibres de l’Índex, acaba d’editar el llibre 'Músiques de la Patum' a cura de Ramon Felipó i Sergi Cuenca (que dirigeix dues de les tres formacions musicals que toquen per Patum).

Aquest llibre és per fer conèixer les recopilacions o col•leccions de partitures patumaires transcrites, compilades, recollides o arranjades per Antoni Sansalvador i Castells, Joan Baptista Lambert i Caminal, Francesc Pujol i Pons, Joan Amades i Gelats, Joan Tomàs i Parés i mossèn Josep Armengou i Feliu.

L’obra es un primer intent de posar a l’abast de tothom les veles i massa sovint introbables partitures de la Patum. Les partitures, algunes pràcticament oblidades, estaven al Cançoner Popular de Catalunya – l’obra feta fer per el senyor Patxot, Biblioteca de l’Orfeó Català, Arxiu de Berga ....

Sergi Cuenca en l’estudi introductori de les partitures analitza les diferencies que hi ha entre els seus autors – recompiladors.

Més informació: http://llibresindex.com/llibresindex/
_________________________________
http://www.festes.org/noticies.php?id=719
Anònim ha dit…
estaria bé fer quelcom semblan amb les melodies de l'aquelarre,i afegir alguna més(el ball del drac,per exemple)