Ja es coneixen les pirotècnies del 19è Concurs Internacional de Focs Artificials 'Ciutat de Tarragona'

Suècia serà present per primera vegada en el Concurs de Focs Artificials 'Ciutat de Tarragona'. Aquesta és la principal novetat de la dinovena edició del certamen pirotècnic, que se celebrarà del 7 al 12 de juliol. L’horari i el lloc no experimenten canvis, de manera que els castells artificials començaran a dos quarts d’onze de la nit des de la punta del Miracle. Hi participaran sis empreses, quatre d’estrangeres i dues d’espanyoles, que han estat seleccionades entre un total de 24 candidates.

La meitat de les 6 escollides ja han participat en edicions anteriors del certamen. Una de les noves, l’empresa sueca Göteborgs Fyrverkeri Fabrik serà, precisament, l’encarregada d’obrir el concurs, el dilluns dia 7. La darrera a disparar serà la basca Astondoa Piroteknia. L’altra companyia espanyola és la valenciana Zamorano Caballer Pirotecnia, i la resta són d’Alemanya (First Clas Pyro-Events), Itàlia (A.P.E. di parente Romualdo Spettacoli Pirotecni) i Portugal (Macedo's Pirotecnia).

La consellera de Cultura de l'ajuntament de Tarragona, Sandra Coloma, ha destacat que el cartell d’enguany garanteix l’alta participació per la qualitat de les empreses seleccionades. Com és habitual, la pirotècnia guanyadora serà l’encarregada de disparar els espectacles de foc de Santa Tecla. I la que obtingui el trofeu 'Blancs i Blaus' farà el mateix a Granollers, ciutat associada al concurs tarragoní.

Els darrers guanyadors del Concurs de Focs han estat:

Font: http://www.tarragona.cat/actualitat/agenda/publics.pdf i http://www.tarragona.piroart.com/especial/tarragona/

Imatge: http://carmelites.cat/webrambla/graf/fireworks2.jpg

Comentaris

Anònim ha dit…
A Catalunya un altre lloc on té molta anomenada el Concurs de Focs d'Artifici que s'hi fa és a Blanes, a la comarca de la Selva.
Anònim ha dit…
La foto és molt maca. A mi quan faig fotos de castells de focs o de correfocs em queden un xurro. Estaria bé que el Xavi ens fes un curset.
Anònim ha dit…
DINS EL PLEC DE BASES:

Els participants seleccionats estaran obligats a disparar els focs artificials proposats a concurs segons la memòria descriptiva a què es refereix la base 1c el dia i hora que determini el sorteig, i per la seva participació se'ls pagarà a cadascú la quantitat de:

* 22.200 € (vint-i-dos mil dos-cents euros) iva inclòs, en cas de ser una empresa amb seu a l’Estat espanyol dins la península Ibèrica.

* 24.700 € (vint-i-quatre mil set-cents euros) iva inclòs, en cas de ser una empresa amb seu a l’Estat espanyol però amb caràcter insular, fora de la península Ibèrica.

* 24.700 € (vint-i-quatre mil set-cents euros), impostos inclosos, en cas de ser una empresa amb seu fora de l’Estat espanyol. En aplicació de la normativa fiscal vigent i en funció de l’existència o no de conveni per evitar la doble imposició, s'advertirà d’aquest extrem a les empreses seleccionades en el moment de la seva elecció.

(...)

S'estableixen els premis en metàl·lic i trofeus següents, que atorgarà el jurat:

* 1er. premi.- 9.000 € IVA inclòs, Trofeu "Venus Ciutat de Tarragona", document acreditatiu i adjudicació dels espectacles públics de focs artificials durant les Festes de Santa Tecla entre el 14 i el 24 de setembre de 2008 per valor de 41.580 € IVA inclòs, que es distribuiran de la següent manera: espectacle principal 27.840 € mínim; resta de disparades 13.740 € màxim.

* 2on. premi.- 6.000 € IVA inclòs, Trofeu "Venus Ciutat de Tarragona" i document acreditatiu.

* Premi “Tronades de Santa Tecla”, consistent en el Trofeu “Venus Ciutat de Tarragona”, document acreditatiu i l’adjudicació a l’empresa valenciana o catalana millor classificada de quatre tronades diürnes que seran disparades de forma simultània el dia 14 de setembre de 2008, per un valor de 13.920 €, IVA inclòs.

* Premi especial “Festa Major de Granollers-Trofeu Blancs i Blaus”, atorgat per l’Ajuntament de Granollers, i adjudicació a l’empresa de la península Ibèrica millor classificada del castell de focs artificials de la Festa Major de la ciutat de Granollers, per un valor de 18.000 € IVA inclòs.

També s’estableix el Gran Premi del Públic, que atorgaran els espectadors , consistent en el “Trofeu Venus Ciutat de Tarragona”, document acreditatiu i 3.000 € IVA inclòs, oferts pel Patrocinador del Gran Premi del Públic.
Anònim ha dit…
25.000 € x 6 = 150.000 € !!!
Anònim ha dit…
Més o menys com el pressupost de l'Aquelarre...
Anònim ha dit…
A Tarragona, suma les despeses d'infraestructures, publicitat, seguretat... i tindràs un altre Aquelarre.