Diccionari Carranquer "B"



Avui: La "B"

Baixada (de l'Aquelarre): Desfilada de foc, dansa i música que condueix tot Cervera i part de Catalunya a l'èxtasis. Això sí, de la Universitat fins a Cal Racó.

Ball: (del drac, de la polla...) Dit de la manera de moure els nostres cossos i/o bèsties.

Banyes: Dit de les protuberàncies, generalment un parell, mes identificatives dels diables. Tot i la creença generalitzada que són de material ossi, en realitat son de serrill i roba.

Baqueta: El punt d'unió entre el tabaler i el seu tabal. Fusta noble al servei del ritme.

Benetton: Vestits de marca mundialment coneguda pels diables més esportistes de la colla. Sols talles extra grans.

Bengala: Artefacte de foc de colors diversos que fem servir per a il.luminar els dracs.

Bestioleta: Mascota de les bestioletes, dit de l'autèntic nom de Lo Carranco Bilandó.

Bestioletes: Grup d'amics introduïts il.legalment a la colla de diables, als quals se'ls atribueix un intent de crispació intrena a la colla per provocar la seva dissolució; actualement resten faccions residuals sense força.

Bocata (de llom): Entrepà de pernil salat. Sopar per excel.lència de l'estiu de 2003.

"Bombero": Molt de foc i satanisme, però a la que una guspireta de res se'ns enganxa a la roba implorem desesperadament aquest poc reconegut component del correfoc.

Bombollers: ...delicades les comparacions. Posem que són companys de viatge amn certes relacions intrínsiques d'amor/odi.

Botafoc: L'únic element pirotècnic que s'atreveixen a portar els encenedors.

Botines: Massimo Dutti del món diabler cerverí, és qui designa què es portarà cada temporada. Que si banyes caigudes, cues de colors primaverals, caputxa atrevida, costures amb ribet...

Comentaris

Anònim ha dit…
molt bona la definició del nostre estimat sastre
Anònim ha dit…
"Brillo, brillo": crit d'esperonament que utilitza alguna mal autoanomenada "vaca sagrada" en funcions d'encenedor, per augmentar la velocitat dels diables que participen al correfoc
Jordi Lloberes ha dit…
Ei Ei jo no en soc de Vaca SAgrada!! Aixó ho deixo pels fundadors i pels que han passat per junta! Jo de moment encara estic a peu del canó!
Anònim ha dit…
de fet,els bestioletes,ja no son el que eren...