Surt a la llum la decoració barroca del rellotge del campanar

El rellotge del campanar de Cervera recuperarà la seva decoració original, pròpia del segle XVIII, després que hagin aparegut les pintures originals sota les capes que se li van aplicar posteriorment, ja en ple segle XX. Dintre del procés de restauració del campanar, i quan era el moment de fer neteja de la part del rellotge, els operaris van veure com apareixia la pintura original, pel que els responsables del projecte van decidir eliminar tota la pintura moderna i encomanar un estudi històric sobre l'aspecte del rellotge per tal de refer el seu aspecte seguint el model del segle XVIII.

A diferència dels grans números romans que marcaven només les hores fins ara al rellotge, en la decoració original la numeració és de dimensions molt més reduïdes, mostrant també les marques que indiquen els minuts. Pel que fa al color, si fins ara el blanc dominava en el fons del rellotge, estant només en negre les hores i el perímetre exterior, la decoració que ara s'està restaurant tindrà l'interior de color coure mentre que el perímetre exterior és de color mangra, un granate fosc habitual de la decoració de l'època, segons ha explicat Carme Bergés, directora del Museu de Cervera. Finalment, s'han encomanat també unes noves agulles, de l'estil d'aquell segle, que substituiran les que hi havia fins ara.

Font: La Veu de la Segarra, 15 de febrer de 2008

Imatge: http://www.avui.cat/article/barcelona/21332/cervera/reestrena/campanar/posa/punt/final/una/decada/dobres/la/col%C2%B7legiata/gotica/santa/maria.html

Comentaris

Anònim ha dit…
De moment m'agrada molt com està quedant. A veure les agulles com seran?

Algú va comentar que havia algun problema amb les campanes arrel de la restauració. En sabeu alguna cosa?
Jordi Lloberes ha dit…
El problema que hi ha es en la Tibau, que a l'hora de voltar, pica la campana amb el nou relleu del finestral que han afegit!

A la foto del damunt podeu comprovar com es veu el nou relleu dels finestrals; si us fixeu be, han col.locat uns suports davall de les filigranes de les arcades doncs la pedra que baixa es on pica la Tibau!

Cal que aixó l'arquitecte no ho devia tenir en compte! Vull dir que la campana girava encar en aquest poble! (;P)