La Passió de Cervera homenatja a Joan Salat, fundador del Gran Teatre i actor durant més de 50 anys



El Patronat de la Passió de Cervera ha homenatjat aquest dissabte l'antic alcalde, Joan Salat, que va ser el fundador i negociador del Gran Teatre de Cervera a la dècada dels anys 60, i també actor de la Passió de Cervera fins aquest any, i durant més de 50 anys de forma consecutiva. La sala de l'Antiga Biblioteca Universitària, s'ha omplert de gom a gom de veïns de Cervera que han volgut assistir a l'homenatge. Salat va morir divendres a Barcelona on s'havia traslladat per tal de sotmetre's a una revisió mèdica. Dilluns al matí es portarà el fèretre a la sala de plens de la Paeria de Cervera, on hi serà fins les cinc de la tarda, moment en que se celebraran els funerals a la parròquia gòtica de Santa Maria.

En el mateix acte s'ha fet també el lliurament de les partitures de la Passió a l’Arxiu Històric de la Segarra. Es tracta de les partitures del mestre Jesús Quintana, i que han estat recuperades pel músic cerverí Jordi Castellà, amb el suport del Conservatori de Cervera i de l'orquestra Julià Carbonell de les Terres de Lleida. Es tracta de les partitures escrites als anys 40 per Jesús Quintana, una música que va ser canviada posteriorment per fragments de pel·lícules de moda de l’època. El treball permetrà ara reintroduir gradualment en l'obra la música per la que va ser pensada.

La Passió de Cervera obrirà portes el proper 2 de març, i enguany per primera vegada tindrà més escenificacions en llengua catalana que en l'espanyola.

Font: http://cat.lleida.com/actualitat/noticia.html?id=92467#activa

Imatge: http://www.lapassiodecervera.com/cat/index.asp

Comentaris

Anònim ha dit…
Teti Canal, actriu i directora de Manresa, serà la directora de la Passió d'enguany.
Anònim ha dit…
Els senyors Salat, Rabell, Turull, Razquin, Xuclà... (entre molta altra gent, la major part anònima) ens han deixat en els darrers anys.
Sens dubte, els cerverins i les cerverines estem vivint el final d'una època de la petita història de la nostra ciutat.
Que el futur ens sigui pròsper!
Anònim ha dit…
A la seva manera o més ben dit a la manera dels seus temps, el senyor Salat ha estat un gran impulsor de la cultura del pais.

Criticat per uns i elogiat per altres, però el cal dir és que ha estat una persona molt activa, fins el darrer dia ha portat sempre alguna cosa entre mans.

Persones amb empenta, dedicació i amor a la ciutat és el que han estat aquests prohoms que ens comenta el cerverí de Girona.

Respentant les seves creences, al cel sia.