IX Marxa dels Castells de la Segarra

Aquest proper 2 de Març es celebra la IX marxa dels Castells de la Segarra. Aquesta marxa de resistència, combina la pràctica de l'excursionisme amb la visita a diversos castells segarrencs com ara el castell de les Sitges, Montcortès, el castell de Meià entre altres, que tots i ser desconeguts per a molts son realment mereixedors de ser visitats.

Amb una distància de 51 quilòmetres ens presenta un recorregut típicament segarrenc, amb desnivells constants, però de poca importància. Itinerari que passa per diversos pobles com Concabella, Cervera, Guissona, les Pallargues, Florejacs, l'Aranyó, Montcortès, Castellnou d'Oluges.

Sens dubte una bona excusa per visitar el patrimoni de la nostra comarca tot fent exercici en un immillorable paisatge primaveral.

Imatge: http://www.marxadelscastells.com/

Comentaris

Anònim ha dit…
Si a vegades ja fa mandra anar a comprar, 51 km...
Anònim ha dit…
Torna a quedar pendent per l'any vinent!
Anònim ha dit…
Hi ha algun carranquer-a que hi participi? Sempre n'hi ha algun inconscient a la colla que s'apunta. Molts ànims. Estem amb vosaltres!
Anònim ha dit…
La Marxa dels Castells de la Segarra va néixer l’any 2000 arran que un grup d’amics de la comarca de la Segarra van tenir la inquietud de dur a terme una nova activitat de caire excursionista inèdita en les nostres contrades. Aquesta nova iniciativa havia de reunir algunes característiques determinades per fer-la atractiva. Es va creure ideal que els Castells de la comarca per si sols ja podia representar un atractiu, alhora que el paisatge que ens ofereix la comarca a l'inici de la primavera, amb el seu verd intens i els arbres florits, podia acabar d’arrodonir l’espectacle de la caminada.

L'itinerari escollit té una distància de 51 quilòmetres i un desnivell de poc més de 1000 metres acumulats. L’altiplà de la Segarra ens ofereix un terreny de pujades i baixades constant, però sempre de poca importància. Els pobles que es poden visitar durant el recorregut, que cada any canvia de sentit, és a dir un any va en sentit del rellotge i el següent en sentit antihorari, són Cervera, Guissona, les Pallargues, Florejacs, l'Aranyó, Montcortès, Castellnou d'Oluges entre altres.

Els primers anys van ser de prova. En les primeres edicions no vàrem passar de tres-cents participants. Animats de l’èxit, però, ens vam decidir per incloure la prova dins el calendari de Marxes de Resistència de la FEEC. La resposta va ser immediata, ja que en la quarta edició, primera dins de la Copa, vam passar a 700 participants.

Tot aquest muntatge requereix d’una gran infraestructura, tant a nivell material com de persones. El nivell material és fàcilment aconseguit, ja que a poc a poc anem adquirint experiència i anem tenint més eines, tant informàtiques com de material. El que és el gran actiu de la nostra marxa són les persones, els col·laboradors, els voluntaris de les dues entitats organitzadores, sense els quals seria impossible dur a terme l’activitat. Són entre 70 i 80 persones que treballen incansablement durant les vigílies de la Marxa, sobretot el dia de la caminada, des de primera hora i fins que es fa fosc. Sense la col·laboració desinteressada de tots mai no hauria pogut ser possible cap edició. Capítol a part tenim la col·laboració de les entitats que ens donen suport, com ara els ajuntaments de Cervera, Guissona, els Plans de Sió, Torrefeta i Florejacs, Tarroja de Segarra i el Consell Comarcal de la Segarra, i darrerament l’empresa asseguradora DKV. Els Bombers de la Generalitat de Catalunya també ens han donat el seu suport des del primer dia.
Anònim ha dit…
Concabella (Segarra).- La IX Marxa dels Castells de la Segarra ha aconseguit aquest matí firmar el seu cim històric amb 1.200 participants. El Centre Excursionista de la Segarra juntament amb el Centre Excursionista de Guissona, les entitats organitzadores de la Marxa, han subministrat un total de 1.600 litres d'aigua als participants, que només han rebut una ampolla cada un. El president dels excursionistes guissonencs, Miquel Mascó, ha revelat que la prova podria haver aglutinat a 1.500 participants, ja que 300 persones s'han quedat al carrer perquè sinó l'activitat es 'desbordava'. Al llarg de la prova, que comença i acaba a Concabella, s'han recorregut més d'una desena de fortificacions medievals.