Imatges marineres: tot recordant l'antic Port de Mar de Cervera


(A la dreta de la foto) Antiga peixetera de la Llotja de Cervera, avantpassada de la que es conegué posteriorment com la Teresa del Caprabo, de la nissaga dels Lloberes. (La de l'esquerra és una arengada fent el pi. Increible!)


Embarcació a pedal i a vela del segle XIV, pertanyent als cos mariner d'apagafocs de l'aleshores recent creada a Cervera Generalitat de Catalunya.

Cursets de natació a la platja de la Sebolleria a principis del segle XX. En primer terme, asseguts, els reconeguts monitors de l'època, Ramon Cama i Jordi Balcells.


Mariners del transatlàntic "Titanic" en formació. Fotografia feta el 30 de març de 1912, al moll de la Pèrgola, moments abans de partir cap a Nova York. Es va relacionar l'enfonsament que va patir aquest vaixell el dia 11 d'abril davant les costes de Terranova amb el possible sabotatge per part d'un veí de la plaça Major queixós amb el soroll de la nau.


Imatges d'arxiu: http://gozzermondo.files.wordpress.com/2007/06/marineros.jpg, http://castropol.blogia.com/upload/20060411171956-en-la-playa.jpg, http://www.noticiasdealava.com/ediciones/2007/08/10/sociedad/euskadi/fotos/3850150.jpg

Fotografia del vaixell: Foto Estudi Gendre, Travessia del Port de Mar de Cervera, Carnestoltes 1989

Comentaris

Carles Sala ha dit…
Hi ha alguna imatge d'aquesta notícia que no és ben bé de Cervera...

...encara que ho podia haver estat, si la història de la nostra ciutat hagués estat una altra...
Anònim ha dit…
Lliure!
Lliure!
L'any que ve hem de preparar una bona barcassa, com les que abans navegaven pel riu Ondara, però aquesta nay tot i la improvització, ha estat molt bó!!
Jordi Lloberes ha dit…
Ja ja ja, fins avui no havia llegit el comentari de la Teresa de Cal Bravo! ja ja ja, ara li ensenyo!
Anònim ha dit…
A la nit de l'esport van donar un premi a la natació de Cervera. Penso que van dir que enguany l'entitat feia 25 anys, que ja són uns quants... Aquesta foto deu ser de quan anaven a Igualada.
Anònim ha dit…
El Titanic no ho sé, però va haver un veí de la plaça que quasi enfonsa l'Aquelarre...