El ".cat" compleix dos anys amb 27.500 registres i una rebaixa de preu

El domini ".cat" va ser aprovat el setembre del 2005 per la International Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) i es va posar en marxa el febrer del 2006. L'objectiu era fer visible el català a internet i convertir-se en el domini de referència dels catalanoparlants. No en va és l'únic domini específic que existeix al món per a una comunitat cultural i lingüística.

Avui, dos anys després d'aquella estrena, el domini ja compta amb 27.500 registres. El seu impulsor, el director de la Fundació puntCAT, Jordi Iparraguirre, n'ha fet un balanç molt positiu, destacant el creixement del 35% respecte de l'any passat. Un creixement que també ha derivat en una major presència de documents en català dins el domini, un total de 1.700.000 pàgines.

Iparraguirre ha destacat que al llarg del 2007 s'ha desenvolupat un pla estratègic, consolidant operacions de registre, simplificant el procés i augmentant la presència del ".cat" als principals fòrums i grups de treball. "El '.cat' està on es talla el bacallà", ha conclòs.

Coincidint amb aquest aniversari, la Fundació puntCAT ha anunciat una rebaixa del 25% del preu actual del registre, que passarà dels 60 a entre 45 i 50 euros. Paral·lelament, la fundació també ha anunciat que l'entitat obrirà en breu una convocatòria per a projectes i beques que es finançaran amb els beneficis generats pel domini.

Font: http://www.3cat24.cat/noticia/257047/comunicacio/El-cat-compleix-dos-anys-amb-27500-registres-i-una-rebaixa-de-preu

Imatge: http://www.com.es/imagenes/domini-cat.gif

Comentaris

Anònim ha dit…
Feia dies que no visitava la web de la Colla i la veritat és que està molt bé. Felicitats Xavi!
Anònim ha dit…
http://www.diablescarranquers.cat
Anònim ha dit…
Ja se que aqui no toca dir-ho, pero:
Que passa amb els comentaris dels partits de futbito???
Que ja no jugueu???