III Concurs de Composició per a gralla Vila de Salou



El proper 19 de gener de 2008, dins dels actes de la Festa Major d'Hivern de Salou, els Grallers La Tarota convocaran el III Concurs de Composició per a gralla Vila de Salou i presentaran el llibre "Obres finalistes i guanyadores del 2n Concurs de Composició per a gralla Vila de Salou" a la Sala Costra Daurada del Centre Cívic de Salou a les 20:30h.



Durant la celebració dels 15 anys de Grallers La Tarota (durant els anys 2003-2004), un dels actes amb més renom va ser el I Concurs de Composició per a gralla Grallers La Tarota. Inicialment ja van pensar en fer d'aquest event un concurs amb certa continuïtat fora de la d'aquella celebració i ara ja presenten la tercera edició. A més, al somni inicial se li va afegir la quasi exigència del món de la gralla per a que continuessin amb aquest concurs per vàries raons:

- la necessitat de presentar el nostre instrument amb la serietat i el reconeixement que es mereix

- crear nou repertori per l'instrument i incentivar a la millora i evolució del nostre instrument

- la demanda del món de la gralla (músics, compositors i docents) per la continuïtat del concurs

- consolidar el nom de Salou com un dels focus singulars en la cultura tradicional del nostre país

El llibre "Obres finalistes i guanyadores 2n Concurs de Composició per a Gralla Vila de Salou" és el fruït de vuit dels compositors que es van presentar en el 2n Concurs de Composició per a Gralla Vila de Salou i que comporta un total de 12 temes per a gralla.

BASES DEL III CONCURS

Imatges: http://hostatgeriadecelmahotel.com/castellano/entorn/les_pobles.htm i http://www.grallerslatarota.org/html/catala/contactar/cos.htm

Comentaris

Anònim ha dit…
Malgrat la imatge exclusivament "turística" que tenim de Salou, em dóna la impressió que és una ciutat que fa molt bona feina per la divulgació de la cultura popular del nostre país.
Anònim ha dit…
És veritat. Fa poc es va crear una comissió per fomentar la cultura popular a la ciutat.