Dissabte 26 de gener: SANT ANTONI A GRÀCIA. Foc, dimonis i xeremiers.

Ja fa uns anys que l’Associació Albopàs de Sa Pobla organitza el darrer cap de setmana de gener els tradicionals Foguerons a la vila de Gràcia, en el marc del Tradicionàrius. Enguany que el festival s’endarrereix fins a la primavera, els foguerons mantindran encesa la flama de la música tradicional a l’hivern.



La jornada arrencarà a les 11 del matí, amb el muntatge dels foguerons a les places del Diamant, de la Virreina i del Nord, i als carrers Verdi del Mig, Verdi de Dalt, Reig i Bonet, Joan Blanques, Torres, Tordera i Llibertat.

A la tarda, a la Seu del Districte hi haurà titelles amb el grup mallorquí Teresetes Migjorn (2/4 de 6 de la tarda). La plaça de Rius i Taulet acollirà una sonada de xeremiers (7 de la tarda), amb la banda La Sacairada, entre altres. I a la mateixa plaça, després de la recepció d’autoritats al Districte, arrencarà una cercavila amb les agrupacions La Sacairada, Drac de Gràcia, La Malèfica del Coll, La Vella de Gràcia, Dimonis d’Albopàs, Tamborers d’Albopàs, Caparrots d’Estiu d’Albopàs, Dimonis des Grif, Kabum Percussió, Castellers de la vila de Gràcia, Bastoners de Gràcia, Bastoners de Barcelona, Gegants de Gràcia, Capgrossos de Gràcia, Pepitu Campanar de Gràcia, Gegantons de la Federació i colles de xeremiers.

L’encesa dels foguerons a places i carrers es farà a 2/4 de 10 de la nit. La festa culminarà a la plaça de la Virreina (11 de la nit) amb balls i cants mallorquins amb els grups Abeniara i S’Estol des Gerricó de Felanitx i les colles de xeremiers.

VEURE TRÍPTIC INFORMATIU

Font: revista L'Artesà, núm. 66, febrer 2008

Imatge: http://www.amartorell.com/uploads/FOGUERA_07192.jpg

Comentaris

Anònim ha dit…
La festa dels Foguerons de Sa Pobla a Gràcia neix l’any 1993, de la mà de Toni Torrents, un pobler que va voler traslladar l’essència de la típica revetlla de Sant Antoni a la Vila de Gràcia.

_________________
http://santantoni.ajsapobla.net/gracia/index.ct.html
Anònim ha dit…
20 abril 1897. Reial Decret pel qual s'autoritza a Barcelona a annexionar-se Sants, Sant Gervasi de Cassoles, Gràcia, Horta, Sant Andreu de Palomar, les Corts de Sarrià i Sant Martí de Provençals, amb què multiplica la seva superfície per quatre.

1904 Annexió d'Horta.

1921 Annexió de Sarrià
Anònim ha dit…
Em sembla que a tots aquests ja els ha arribat tard tot això de la independència...