Avui, música de la terra!

Ja està a la venda el nou CD del grup Mesclat "Cròniques Colonials"· Aquest es el tercer treball del grup, i es el compacte on hi surt la cançó "Crema Catalana" on al vídeo clip hi varen ser convidats els Geganters de Cervera.




Mesclat hauria pogut ser un encontre de músics de diverses procedències on cadascú aportés les seves experiències artístiques sobre un repertori comú. Essent tant àmplia la gamma d’estils, gèneres i experiències musicals que entre els sis abarquen, l’efectivitat de la mescla estava assegurada. Les sis personalitats, descomplexadament combatives –en la defensa de la terra i de la llengua, en l’àmbit musical- que tots ells palesen en els seus respectius projectes artístics, auspiciava també que el missatge de la mescla fos clar i català.

... "Per parlar de mestissatge han de passar al menys nou mesos" deia un dia en Casasses, el poeta. Mesclat n’ha viscut uns quants més que nou, de mesos, i del que semblava una simple mescla n’han sortit reaccions químiques que han actuat sobre el mateix grup, com a col·lectiu, i sobre cada un dels components i també, d’alguna manera, sobre el panorama musical del folk i del rock català d’avui.

Avui, Mesclat, ja no són sis, sinó vuit. Als sis músics inicials, cal afegir-hi un setè component: el públic fidel, obert i còmplice. I encara un vuitè: la pròpia mescla que “passant” dels sis músics que la van generar, ara camina amb vida pròpia.



Tall de Rel i discografia

El Tall de Rel, nom amb el qual hom va batejar el fàrmac resultant, s'ha mostrat eficaç arreu de desenes d'escenaris dels Països Catalans i, a més, ha provocat que el grup -en principi força inviable, per la pròpia personalitat artística, i la geografia, dels seus components- es consolidés en una formació estable, amb una sonoritat indiscutiblement pròpia i ... rebel.

El primer treball discogràfic del grup no era pas el cim, sinó el Km zero d'un trajecte que es preveia, i ha resultat ésser-ho, estimulant tant pel nombrós públic que ha seguit al grup com pels mateixos components.

El segon CD de Mesclat: Manilla, sorgeix en plena ruta i a més d'explotar les troballes sòniques del primer treball, explora, encara, nous camins que penetren al cor mateix del llenguatge de la música tradicional i de la música lleugera universal... Sense complexos, sense aquell auto-odi que sòl amarar sempre la "modernitat" oficial... clar i directe en la música... en el missatge... i en la festa.

A Manilla hi trobem cançons signades per cada un dels components del grup així com d'en Pi de la Serra...i textos d'en Jaume Arnella, Miquel Pujadó, Joan Oliver "Pere IV" i Miquel Martí Pol... i distorsió sobre temàtiques tradicionals... i sons de la terra sobre cançons pop...

Doncs ara a disfrutar del nou CD. on també cal remarcar l'ultima cançó que es el missatge de sobirania que va deixar l'amic Xirinacs!

El text i la foto ha sigut extret de: http://www.pluralproduccions.com/mesclat.php

Imatge extreta de http://www.musicanostra.com/MESCLAT/MESCLATINICILLISTAT.htm

Comentaris

Bona nit Jordi, els geganters tenim una foto de grup amb els gegants i els components del Grup Mesclat que varem fer un cop enregistrat el video a Roda de Ter. Si vols la podries incloure a la noticia. Pasam si de cas la teva adreça de correu electronic i te la faré arrivar.
Jordi Lloberes ha dit…
si mires als qui fan lo carranquer, si cliques damunt el nom "JORDI" veuràs que hi ha el perfil d'usuari i a mà esquerra trobaràs el meu correu! així et serveix si mai vols contactar amb algú que estigui donat d'alta a blogger! Salut!