Diumenge 3 de febrer: IX Concurs Individual de Sardanes Revesses de Cervera

La sardana revessa és una modalitat de la sardana. Concebuda com un repte, l'objectiu és saber quin tiratge té, això és, saber quants compassos formen els curts i quants els llargs. La persona que intenta resoldre una revessa, i també qui les composa, és anomenada revessaire.



S'executa en dues modalitats:

  • Concursos individuals, on els revessaires seuen en un auditori o similar davant de la cobla, que toca vuit revesses (dues tirades de curts, dues de llargs i una de curts), i els revessaires han de treure (resoldre) la revessa abans de la fi de la tercera tirada de curts.

  • Concursos de colles, on es balla una sardana revessa de 8 tirades (2c-2l-2c-2l). En aquest cas, el revessaire s'està al costat de la colla fins a resoldre-la (com a molt, fins al compàs 10 de la quarta tirada de curts), moment en que lliurarà una butlleta amb el tiratge al jurat. La colla, ja sense el revessaire, haurà de continuar ballant fins a la fi de la sardana. La quarta tirada de llargs, a més, s'haurà de ballar separada de la tercera i repartint-la correctament.

Cal fer esment que el cerverí Joan Castellà i Pifarré assolí la 4a posició en el Campionat Individual de Sardanes Revesses de Catalunya 2007, en la categoria veterans.

Finalment, recordar que el IX Concurs individual de Sardanes Revesses de Cervera, organitzat per la Colla Sardanista Jovencells de Cervera, tindrà lloc el proper diumenge 3 de febrer, a 2/4 de 12 del migdia, a l'església de sant Joan.

Normativa del Campionat Individual de Sardanes Revesses de Catalunya

Font: http://ca.wikipedia.org/wiki/Sardana_revessa

Imatge: cobla de 1909, a http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/42/Cobla_de_1909.jpg

Comentaris

Anònim ha dit…
Més que una cobla de sardanes semblen la banda del Goran Bregovic...
Anònim ha dit…
Què faríem sense el Joanet!
Anònim ha dit…
Que gran que ets Joan....
Anònim ha dit…
El Joan va quedar cinquè al concurs de Cervera.