Per Cap d'Any: tots a la Plaça!


La Nit de Cap d'Any -altrament dita Nit de Sant Silvestre- és un moment d’especial trascendència. Com la nit de Nadal i fins i tot la de Reis, forma part del conjunt de celebracions del solstici d’hivern destinades a marcar el punt d’inflexió en el temps natural, marcat per la posició del Sol el 21 de desembre.

En algunes poblacions la gent es reuneix davant l’església per celebrar aquest fet l'any nou a l’aire lliure i comunitàriament, tot menjant-se els dotze raïms seguint el toc de les dotze campanades i encenent fogueres on es llencen els calendaris antics. Aquesta nit, els familiars es feliciten i es desitgen molt bon any, així com als amics i amigues més estimats, a qui es truca per telèfon o s’envia missatges electrònics amb l’objectiu de transmetre els bons desitjos.

A Cervera, enguany, els cerverins i les cerverines es trobaran minuts abans de les 12 de la nit a la plaça Major, on podran gaudir de les tradicionals campanades de fi d'any -a càrrec dels Campaners de Cervera-, un petit espectacle pirotècnic dels Diables de Cervera - Carranquers, a més de cava i raïm gratuït per a tots els assistents a càrrec de l'ajuntament.

Tot seguit, la festa es traslladarà al pavelló polivalent, amb música a càrrec de l'orquestra Slogan i discomòbil fins a la matinada, tot per un preu de 10'- euros, amb consumició i bossa de cotilló inclosa.

Ens veiem a la Plaça!

Font: http://www.festes.org/directori.php?id=952

Comentaris

Anònim ha dit…
No em senbla correcte que al cartell no hi aparegui que hi col·laboren els Campaners i els Carranquers.
Actuar per cap d'any no és fàcil, tothom té sopars i festes, i l'ajuntament no hauria de cagar-la tan sovint amb detalls com aquests.
Anònim ha dit…
Bon any, Carranquers! Els petonets, me'ls guardo per la plaça...
Anònim ha dit…
Companya:

Avui he vist el cartell de reis i a mi primer cop d'ull m'ha semblat que tampoc surtim.

Que no els ajudem comprant les torxes? Altres anys surtiem al cartell.

Serà que el nou govern ens té mania?!

Comencem bé l'any...
Anònim ha dit…
Benvolguda carranquera.
Es cert que en aquest cartell no hi diu res de que colaborem, pero en altres llocs on ha aparegut la noticia (revista Paeria, La veu de la Segarra...) si que hi deia.

No es que ara vulgui fer de "defensor de la Paeria" perque no es així.

I en lo que deies de la cavalcada de reis, nom es els hi subminitrem les torxes. No crec que calgui especificar on compren els materials, oi?


Apa, ens veiem.
Un petonet
Anònim ha dit…
ups, que lo de reis no ho has dit tu...
Anònim ha dit…
Nosaltres som venedors de pirotècnia? Des de quan? Ja tenim els permisos per fer-ho? Potser que ens anunciem.

I per què no la compra l'ajuntament directament? Que no té diners? A veure si ens passarà com el patronat de la passió...
Anònim ha dit…
No em sembla bé que la Colla compri pirotècnia perquè la facin servir uns altres.

I si passa alguna cosa?

El que compra també té responsabilitat penal.
Anònim ha dit…
Canviant de tema,

Algú va anar al pavelló per cap d'any? Què tal?