OP: 'Operació Pastorets'


Qui és el millor Satanàs de Catalunya? I la millor verge Maria? El programa de TV3 Objectiu Pastorets, que s'està gravant aquests dies i que tindrà continuïtat durant el Nadal vinent, ho dirimirà. Els escollits tindran l'oportunitat d'escenificar un nou text dels Pastorets, que està creant l'escriptor Xavier Bru de Sala i que dirigirà Abel Folk, de manera que s'aproparà el món del teatre amateur i la cultura popular en general al gran mitjà de comunicació de masses que és la televisió.

Durant el Nadal 2007, la productora teatral La Projectora està entrant en contacte amb 75 elencs teatrals que escenifiquen el naixement del nen Jesús i la seva adoració per part dels pastors. Tres equips de càmeres enregistren les anècdotes dels assajos, alguns fragments de les actuacions, el procés de maquillatge, el de confecció del vestuari, els peculiars efectes especials que s'utilitzen, la integració intergeneracional que hi té lloc... És a dir, no enregistren totes i cada una de les representacions que es fan a Catalunya, sinó tot el fet sociològic que envolten els Pastorets.

Tot aquest material servirà, també, per recuperar una vasta col·lecció de materials de Pastorets i fer-ne una gravació televisiva de qualitat, que quedarà en mans del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional de la Generalitat i que serà consultable per tothom. Així mateix, tota l'experiència també quedarà materialitzada en un llibre, per tal que tothom se'n pugui documentar a bastament.

Superada aquesta primera fase de recopilació d'informació, a l'abril del 2008 es realitzaran els càstings pròpiament dits per descobrir quins són els millors talents teatrals per encarnar les eternes figures del bé i del mal. Hi podran participar tant els actors dels 75 grups vinculats amb el projecte com persones a títol individual que vulguin demostrar les seves habilitats.

Al setembre, es preveu la proclamació dels guanyadors, que necessitaran uns mesos per poder assajar la nova obra. Al desembre, TV3 emetrà un seguit de gales en què s'aniran alternant els reportatges gravats aquest Nadal amb els progressos dels actors seleccionats, per acabar finalitzant amb l'emissió, en horari estel·lar, d'aquests nous Pastorets que, provisionalment, duen per títol Els Pastorets del segle XXI.

Clica aquí per entrar a la pàgina web del programa.

Font: http://lamalla.net/actualitat_cultural/festes_populars/article?id=184910

Imatge: els Pastorets de Valls, a http://www.ojodigital.com/foro/deportes-y-espectaculos/180264-els-pastorets-2-4-fotos.html

Comentaris

Anònim ha dit…
Buti:
Estàs nominat per abandonar l'acadèmia!
Anònim ha dit…
Quin és el millor Llucifer de Catalunya? I la millor Diablessa? I el millor encenedor? El programa de TV3, "Objectiu Diables", que s'està gravant...
Anònim ha dit…
El millor estendard de Catalunya és nostre! Aquest no hi ha cap dubte! De fet, penso que som l'única colla que en deu tenir...