Montserrat Puig Castellà

Els Geganters de Cervera, ens han fet arribar aquest escrit que d'una manera emotiva recorda la Montserrat Puig Castellà.


En aquestes dates de Nadal ens ha deixat la Montserrat Puig Castellà. Tots la podeu recordar com a impulsora de la creació del darrer mocador, fet amb punta de coixí, de la geganta Almodis, que va ser entregat en la Festa Major.

Recordem quan la varem anar a veure en el seu taller. Estava amb totes les seves alumnes i ens va ensenyar el mocador que van confeccionar. El va desenrotllar d’un estoig i ens els va ensenyar amb gran delicadesa, com si fos un gran tresor.

Explicava que en una festa major, veient els bonics vestits que portem, se li va ocórrer fer un mocador que estigues en consonància amb el vestit de l’Almodis. Ho va proposar a totes les integrants del taller i van començar a posar fil als boixets.

S’emocionava explicant el procés que va seguir la seva realització, com es van documentar, com van escollir el model, com van fer el patró i els diferents tipus de punts utilitzats . Ella sempre parlava en plural, com si el mocador només hagués estat confeccionat per les seves alumnes, fins que unes quantes d’elles s’enfadaren perquè no deia que ella, també hi havia intervingut, i molt, en la seva realització.

Van ser uns moments molt emotius. Els geganters no s’imaginaven pas, que els gegants tinguéssim unes “fans” com totes elles.

Moltes gràcies Montserrat.

Guillem i Almodis

Imatge: Montserrat Puig Castellà

Font: Geganters de Cervera

Comentaris