Innocentada - La Segarra tindrà l'any 2008 una segona colla castellera: ELS PEIXATERS DE CERVERA.

NOTICIA PUBLICADA AMB MOTIU DEL DIA DELS SANTS INNOCENTS



Després dels darrers assaigs a la plaça Major -a la imatge el d'ahir al matí, amb el campanar de santa Maria en restauració al fons- ja es pot afirmar amb tota seguretat que la Segarra disposarà l'any 2008 d'una segona colla castellera: Els Peixaters de Cervera.

El nom, seguint la filosofia de la colla castellera de Guissona, prové de l'antic ofici que es feia a la ciutat de Cervera fa uns 300 anys, en què es traginava el peix de mar a la cort de Madrid i les pedres universitàries de Barcelona i Lleida a Cervera tot seguint els designis reials.

Entre els seus impulsors, la nova colla ha comptat amb la inestimable col·laboració de persones estretament vinculades a les colles peixeteres de més renom, com els Pescadors de l'Escala i les peixateres del mercat de la Boqueria, entre d'altres.

El color de la camisa serà el blau mariner, en la seva varietat escamarlà, altrament dit blau pansit, en reconeixement a l'ànim dels nostres pagesos en veure que a damunt dels sembrats no hi plou ni per mal de morir. [A destacar que, i a diferència dels Margeners de Guissona, Els Peixaters ja han pogut disposar de la nova camisa fins i tot els dies dels assajos previs a l'estrena -com es pot comprovar a la imatge-.]

Pel que fa al bateig de la nova colla serà el dia 16 de juliol, festivitat de la Mare de Déu del Carme, patrona de pescadors i navegants, i els padrins seran Albert Batlle, secretari de presons de la Generalitat, i Joan Amézaga, alcalde del llogaret veí de Tàrrega, en reconeixement a la seva inestimable tasca en benefici del progrés de les nostres terres. També s'havia convidat a la Sra. Magdalena Alvàrez, ministra de Foment, però ha declinat l'oferiment donat el fet que havia de venir de Manresa en tren i no podia assegurar que arribés aquell dia o la setmana següent...

Permeteu-me acabar amb aquella dita comarcal tan entranyable: La Segarra, terra de castells! I ara més que mai!, doncs al costat dels Margeners de Guissona ara hi tindrem, colze amb colze, fent pinya, Els Peixaters de Cervera, la que serà per data de naixement la tercera de les colles de les Terres de Ponent.

Peixaters i Peixateres: terços amunt !

Imatge: http://www.arte-redes.com/nocturama/wp-content/uploads/2006/04/castellers-arte-redes-com.jpg

Comentaris

Anònim ha dit…
Es veia venir que tard o d'hora passaria. Penso que s'hi ha afició a Cervera el més lògic seria anar a Guissona que ja hi ha una colla, però clar que entenc que és més fàcil sempre tenir les coses més aprop de casa i no cal agafar el cotxe.
Anònim ha dit…
Us obligo a tots i a totes a comprar la camisa "Blau Escamarlà" i a apuntar-vos a la nova colla. Ja veieu que a l'assaig hem fet un tres de deu amb folre i manilles. Si ens apuntem mes gen`t, podrem fer aviat el tres d'onze amb folre, manilles, i garjola!!!

Apa, ens veiem
Anònim ha dit…
Que per molts anys conserveu l'humor!
Anònim ha dit…
La putada va ser que la camara no tingues bateria per fotografiar l'onze de dos que ens va sortir fenomenal... però bueno ja tindrem més oportunitats
a la anxaneta no li heu posat el casc? Bona inocentada
Anònim ha dit…
Companys: Hem de reestructurar els castells! M'ha dit un company de Guissona que la canalla va a dalt de tot i no pas a sota!!!

Així està xupat! No de 10 els farem, de 15!!!