La Mostra de Bestiari festiu que Barcelona organitza per santa Eulàlia, estarà el 2008 dedicada al Bestiari Fantàstic

L'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) ja ha decidit a quina tipologia dedicara la Mostra de Bestiari Festiu de Catalunya que cada any organitza per les festes de Santa Eulàlia. Si l'any passat va ser el bestiari històric i llegendari, per aquest 2008 s'ha optat per al bestiari fantàstic, una tipologia de la qual per cert n'hi ha una notable abundor en la nostra imatgeria festiva. La figura festiva barcelonina de caràcter fantàstic que exercirà d'amfitriona, serà el Tolc, la bèstia del Clot.

L'Agrupació de Bestiari Popular i Festiu de Catalunya, que des de fa uns anys col·labora activament en aquest esdeveniment, ja ha iniciat els primers contactes amb les entitats responsables de les figures seleccionades que, en primera instància, són les següents: Muntanàs del Bon Pastor de Barcelona (Barcelonès); Drac de Foc "Cabrot" del Vendrell (Baix Penedès); Drac Magnafoc de Vilobí del Penedès (Alt Penedès); Drac Grafus de Tortosa (Baix Ebre); la Bèstia de Parets del Vallès (Vallès Oriental); Cabró de les Franqueses (Vallès Oriental); Drac Rubricatus de Sant Boi (Baix Llobregat); la Gàrgola de Manresa (Bages); a més de l'amfitrió, el Tolc la bèstia del Clot de Barcelona (Barcelonès).

El nombre de figures ve determinada per la capacitat del vestíbul del Palau de la Virreina on restaran exposades durant tota la setmana compresa entre el 9 i el 16 de febrer, una vegada el primer dia hagin fet la cercavila que portarà tot el bestiari fantàstic des del palau, per les rambles, carrer Ferran i plaça de Sant Jaume, on hi haurà les ballades de lluïment. De totes formes, aquesta llista és encara provisional i pendent de confirmació i ratificació per part de les colles convidades.

Imatge: El Tolc, la bèstia del barri barceloní del Clot, serà l'amfitriona de la Mostra de Bestiari Fantàstic

Font: Agrupació de Bestiari Popular i Festiu de Catalunya

Comentaris

Anònim ha dit…
Les bèsties del segle XXI ???
Anònim ha dit…
Quina por!
Anònim ha dit…
Les comarques de "lleida" no exisisteixen...
Ja ho dic jo,tindriem de ser de les comarques centrals.
Anònim ha dit…
No m'agraden gaire aquesta classe de bèsties. Massa recargolades.
Anònim ha dit…
Això de la gàrgola m'ha fet pensar a la bèstia que volen fer a la colla infantil.